Visconti bevestigt transfer naar Wilier: “Wil weer plezier hebben op de fiets”
foto: Sirotti
dinsdag 18 december 2018 om 18:45

Visconti bevestigt transfer naar Wilier: “Wil weer plezier hebben op de fiets”

Giovanni Visconti zal in 2019 inderdaad koersen voor Wilier Triestina-Selle Italia. Dit laat de 35-jarige Italiaan weten aan Tele Once. Eerder meldden we al dat teammanagers Angelo Citracca en Luca Scinto achter de schermen druk bezig zijn om de transfer van de Italiaan af te ronden.

Visconti heeft om verschillende redenen gekozen voor een terugkeer naar de Italiaanse ploeg. “Ten eerste wil ik het plezier op de fiets weer terugvinden. Daarnaast wil ik meer tijd doorbrengen thuis, met mijn gezin. Ik zal bij Wilier mijn eigen kans gaan, maar ik wil ook graag de jongere renners bijstaan.”

Visconti reed in de jaren 2009 en 2010 al voor ISD-Neri, de voorganger van Wilier Triestina-Selle Italia. Hij won in zijn eerste jaar verschillende Italiaanse eendagskoersen, terwijl Visconti in zijn tweede seizoen onder meer nationaal kampioen werd. “Scinto en Citracca staan aan de basis van mijn carrière”, zo laat hij weten.

Afscheid van Bahrain Merida
Visconti kwam de voorbije twee seizoenen uit voor Bahrain Merida. Hij reed er voornamelijk in dienst van kopmannen als Vincenzo Nibali en Domenico Pozzovivo, maar mocht ook geregeld zijn eigen kans gaan. Dit leverde hem dit jaar nog twee ritzeges op in de Ronde van Oostenrijk.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.