Visconti (Neri Sottoli) na mislopen Giro-wildcard: “Slecht voor de ploeg”
foto: Neri-Selle Italia
zaterdag 26 januari 2019 om 09:16

Visconti (Neri Sottoli) na mislopen Giro-wildcard: “Slecht voor de ploeg”

Giovanni Visconti zal dit jaar niet starten in de Giro d’Italia. Zijn nieuwe werkgever Neri Sottoli-Selle Italia-KTM kreeg namelijk geen wildcard van de organisatie. “Dit is slecht nieuws voor de ploeg, maar we zullen laten zien dat we een uitnodiging verdienen”, klinkt de Italiaan strijdbaar.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Visconti hoorde het nieuws op het vliegveld van Buenos Aires, aangezien de 36-jarige renner zondag zijn seizoen begint met de Vuelta a San Juan. “Ik zal deze teleurstelling wel kunnen verwerken, maar voor de ploeg is het slecht nieuws”, zo laat hij weten aan Tuttobici.

“We zullen in de komende wedstrijden echter laten zien wat we waard zijn. We zullen aantonen dat we niet onderdoen voor de WorldTour-ploegen”, aldus Visconti, die in het verleden succesvol was in de Giro. Zo droeg hij in 2008 liefst acht dagen de roze trui. Vijf jaar later won hij twee etappes, terwijl hij in 2015 nog de bergtrui won.

Dayer Quintana
Naast Visconti missen nu ook Dayer Quintana, Edoardo Zardini en Francesco Manuel Bongiorno de aankomende Giro d’Italia. De vier ProContinentale ploegen die wél een uitnodiging hebben gekregen, zijn Nippo-Vini Fantini-Faizanè, Androni Giocattoli-Sidermec, Bardiani-CSF en Israel Cycling Academy.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.