Visconti verslaat Kreder en Duijn op oplopende aankomst Oostenrijk
foto: Sirotti (archief)
zondag 8 juli 2018 om 15:47

Visconti verslaat Kreder en Duijn op oplopende aankomst Oostenrijk

Giovanni Visconti heeft twee Nederlanders verslagen in de tweede etappe van de Ronde van Oostenrijk. De Italiaanse renner van Bahrain Merida was Michel Kreder (Aqua Blue Sport) en Huub Duijn (Veranda’s Willems-Crélan) te snel af op een steile aankomst in Fulpmes. Visconti neemt ook de leiderstrui over van ploegmaat Matej Mohoric.

De beklimming van de Arlberg was de scherprechter van de etappe. Deze col van eerste categorie werd het best bedwongen door vier vluchters. Aaron Gate, Marcel Neuhauser, Davide Orrico en Andreas Hofer sloegen de armen ineen. Neuhauser rondde als eerste de top, gevolgd door Gate. In de lange afdaling vonden de vier elkaar goed en reden ze een voorsprong van 5.30 bij elkaar.

Het peloton bracht het verschil terug in de heuvelachtige slotfase. Gate verstevigde zijn leiding in het bergklassement, maar op de ongecategoriseerde klimmen in het slot werd hij als laatste vluchter toch ingerekend. Astana nam de leiding in de slotkilometers en zette Alexey Lutsenko af voor de oplopende finishstrook, maar dat was gerekend buiten Giovanni Visconti.

Visconti’s aanzet was iedereen te machtig, waardoor hij als eerste over de meet kwam en voor de tweede dag op rij Bahrain Merida de ritwinst bezorgde. Met Michel Kreder en Huub Duijn eindigden er twee landgenoten op de plekken twee en drie in de daguitslag.

RIDE Magazine
1 Reacties
Sorteer op:
8 juli 2018 18:39
Prima prestatie van Kreder en Duijn. Geen schande om op zo'n aankomst geklopt te worden door Visconti.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.