Visma | Lease a Bike beducht voor virus na opgave Kooij: “Wordt veel gehoest en gesnotterd”
foto: Cor Vos (archief)
dinsdag 14 mei 2024 om 14:17

Visma | Lease a Bike beducht voor virus na opgave Kooij: “Wordt veel gehoest en gesnotterd”

Visma | Lease a Bike verscheen eerder vandaag met slechts vijf renners aan het vertrek van de tiende etappe van de Giro d’Italia. Na de eerdere opgaves van Robert Gesink en Christophe Laporte moest ook een zieke Olav Kooij de handdoek gooien. “Het uitvallen van Olav is natuurlijk een grote tegenslag voor ons”, reageerde ploegleider Marc Reef voor de start.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Olav Kooij stapte na de rustdag niet meer op de fiets voor de tiende etappe van de Ronde van Italië. De ritwinnaar van Napels heeft tijdens de rustdag koorts gekregen en kon zijn weg niet vervolgen. Reef leeft mee met zijn landgenoot. “Die valpartij op dag twee was al tegenslag, gelukkig heeft hij kunnen doorzetten en won hij die sprint. Dan wil je graag meer en als je dan meteen deze tegenslag te verwerken krijgt, is dat echt klote”, citeert Het Nieuwsblad.

“In de eerste plaats voor hem – hij heeft maanden naar zijn eerste grote ronde toegewerkt – maar ook voor de hele ploeg. Uiteindelijk moet je het ermee doen. We hebben de laatste weken al wel wat tegenslag gehad en daar zijn we goed mee omgegaan. We hebben de spirit hoog kunnen houden, waardoor we ook die rit hebben kunnen winnen en Cian (Uijtdebroecks, red.) nu vijfde staat en in de witte trui rijdt.”

Kooij is zeker niet de enige renner die wegens ziekte moet opgeven. Zo konden we vandaag ook de opgaves noteren van Ethan Vernon, Marius Mayrhofer en Max Kanter. Het lijkt geen toeval dat er juist nu zo veel renners in de remmen knijpen. Volgens analist Thijs Zonneveld is er een virus gaande in het peloton, dat verschillende ploegen blijkt te teisteren.

“Het gaat momenteel door het peloton”
“Kooij werd wat ziekjes op de rustdag en kreeg ook hoge koorts. De medische staf heeft toen besloten dat in koers blijven niet meer kon. Er waren nog anderen zieken in de ploeg, maar de rustdag heeft bij hen veel goed gedaan. Het gaat momenteel door het peloton”, geeft Reef aan.

“Er wordt veel gehoest, gesnoten en gesnotterd, maar de meesten bij ons hebben het al doorgemaakt en daar lijkt het de goede kant op te gaan. Ook bij andere ploegen gaat het rond, we kunnen niet anders dan voorzichtig te blijven.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.