donderdag 11 juli 2024 om 07:45

Visma | Lease a Bike deelt mokerslag uit aan Pogacar en oproep tot terugkeer rode trui

Video Een schitterende etappe door het Centraal Massief breekt deze Tour de France 2024 doormidden. Visma | Lease a Bike werd de grote winnaar van de elfde etappe, ondanks een enorm offensieve koers van Tadej Pogačar. Daarnaast pleiten onze mannen in een nieuwe WielerFlits Update voor een terugkeer van de rode trui. Luister of kijk snel hoe dat zit!

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Er werd oorlog verwacht in de elfde etappe naar Le Lioran en dat kregen we ook. Eerst was er een enorme strijd om in de vlucht van de dag te komen, maar UAE Emirates had andere plannen. Ze hielden de aanvallers kort en op de Puy Mary bleek waarom: kopman Pogačar vertrok vlak onder de top en niemand had daarop een aanval. Na een snelle afdaling lukte kon de Sloveen zijn voorsprong bijna uitbreiden naar veertig seconden, maar in de achtergrond verweerde Jonas Vingegaard zich kranig. De taaie Deen sloop langzaam maar zeker naar de geletruidrager toe.

Het lukte hem zelfs om in een sprint-a-deux voor het eerst in zijn leven om Pogačar te ringeloren. Dat zorgde aan de bus voor bijzonder veel vreugde bij Visma | Lease a Bike, maar ook voor opluchting. Vooral bij Frans Maassen, die zijn emoties de vrije loop gaf na afloop. Datzelfde deed Vingegaard, die vanwege een keiharde val – Maassen noemde het een doodstrijd – in de Ronde van het Baskenland een zware voorbereiding kende. We zagen ook een sterke Wilco Kelderman en bij Remco Evenepoel waren er ook strijdvaardige woorden. Dat gold overigens ook bij UAE Emirates, al zeggen beelden daar spreekwoordelijk meer dan duizend woorden. De Tour ligt open!

Hopelijk inspireert de etappe van woensdag de vluchters ook in de twee komende, vlakke ritten. Tot nu toe waren de sprintdagen slaapverwekkend saai. Met slechts een vluchter of in de meeste gevallen helemaal geen aanvallers, is dat een heel slecht visitekaartje voor de wielersport. Onze verslaggevers gingen daarom op pad met de missie hoe dit nu kan, en vooral: op welke manier kan de ASO dit soort etappes wél aantrekkelijk maken voor renners – en dus automatisch het publiek? Vanuit het peloton kwamen er goede suggesties, met de terugkeer van de rode trui als beste argument. Wat dit precies inhoudt? Schakel snel in voor een splinternieuwe episode!

Frans Maassen in de rode trui in 1988 – foto: Cor Vos

Iedere dag
Deze Ronde van Frankrijk voorzien onze verslaggevers Maxim Horssels en Youri IJnsen het publiek dagelijks van de WielerFlits Update. In een podcast en video van om en nabij het half uur duiden zij de gebeurtenissen in en rondom de Tour de France en kijken ze uit naar de etappe van een dag erna. De video verschijnt dagelijks op YouTube en hier op de website, de audio daarvan is te beluisteren in je favoriete podcast app.


Luister hierboven naar de podcast en abonneer je via je favoriete podcastapp.
iTunes
Spotify
RSS-feed

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.