zondag 31 maart 2024 om 09:26

Visma | Lease a Bike laat initiatief aan andere ploegen: “Plan deels hertekend na val Van Aert”

Video Visma | Lease a Bike verloor in aanloop naar de Ronde van Vlaanderen zijn grote kopman: Wout van Aert. Heeft de Nederlandse ploeg het plan voor de Hoogmis daardoor volledig moeten hertekenen? “Deels”, zegt ploegleider Arthur van Dongen voor de start tegen WielerFlits.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“We hebben nieuwe namen in moeten vullen en het is een groot gemis dat Wout, Jan Tratnik en Christophe Laporte er niet bij zijn. Dus deels is het plan hertekend”, begint Van Dongen. “Maar er zijn ook een aantal zaken hetzelfde gebleven. We hebben écht een plan en dat gisteren, in de bespreking, goed besproken. We hebben benadrukt dat we liever strijdend ten onder gaan dan ons afwachtend naar de slachtbank laten rijden.”

Hoe het plan er precies uitziet, wil Van Dongen niet verklappen. Wel geeft hij aan dat Visma | Lease a Bike dit keer, in tegenstelling tot volgend jaar, de koers niet gaat controleren. “Dat gaan we een keertje aan de concurrentie overlaten”, aldus de Nederlander, die een lang gevecht voor de vlucht van de dag verwacht. “De controle gaat gepakt worden door Lidl-Trek, hebben ze al aangegeven tegenover de pers. Samen met Alpecin-Deceuninck.”

Matteo Jorgenson en Dylan van Baarle
Nadat het voorjaar van Van Aert ten einde kwam in Dwars door Vlaanderen, wist zijn ploeggenoot Matteo Jorgenson diezelfde koers te winnen. Is de Amerikaan vandaag de grote kopman bij Visma | Lease a Bike? “Matteo is op papier een van onze beste mannen, maar dat wil niet zeggen dat de andere mannen niet de kans krijgen. We proberen met meerdere beschermde renners te spelen en de wedstrijd naar onze hand te zetten.”

Een van die beschermde renners zal Dylan van Baarle zijn. De Nederlands kampioen moest Dwars door Vlaanderen missen vanwege ziekte, maar is er vandaag dus weer bij. Hoe goed hij is, zullen we na afloop pas zeker weten, aldus Van Dongen. “Maar hij voelt zich goed. Dat is het voornaamste. Ik heb er vertrouwen in dat Dylan vandaag een goede koers kan en gaat rijden.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.