Visma | Lease a Bike met Amerikaanse kopmannen naar Critérium du Dauphiné: “Zullen nog niet op ons best zijn”
foto: Cor Vos
vrijdag 31 mei 2024 om 17:05

Visma | Lease a Bike met Amerikaanse kopmannen naar Critérium du Dauphiné: “Zullen nog niet op ons best zijn”

Matteo Jorgenson en Sepp Kuss zijn de kopmannen van Visma | Lease a Bike is het Critérium du Dauphiné. Dat heeft de Nederlandse ploeg bekendgemaakt op hun website. “Als ploegleiding zijn we benieuwd hoe het gaat met de jongens die de Tour rijden”, staat er te lezen in het persbericht.

Naast Jorgenson en Kuss zullen ook Dylan van Baarle, Steven Kruijswijk, Tiesj Benoot, Bart Lemmen en Koen Bouwman starten in de Franse rittenkoers. “We starten met zeven sterke renners, waarvan de meesten onlangs samen hebben gereden in voorbereiding op de Tour”, vertelt Jorgenson. “De concurrentie is erg sterk met renners als Primoz Roglic, Remco Evenepoel en Juan Ayuso. Het niveau zal ongetwijfeld hoog zijn, maar dat komt pas goed na het laatste trainingsblok.

Ploegleider Frans Maassen verwacht desondanks de sterke tegenstand een goede prestatie van zijn twee kopmannen: “We willen zien hoe ver we kunnen komen in het klassement. Matteo en Sepp zullen onze kopmannen zijn volgende week. In Parijs-Nice heeft Matteo laten zien dat hij een etappekoers van een week goed aankan. De kwaliteiten van Sepp zijn al een tijdje bekend.”

Nog geen zekerheid over Vingegaard en Van Aert
“We gaan deze wedstrijd in met hoge verwachtingen, maar we weten ook dat we niet op ons best zullen zijn tot de Tour de France over ongeveer vier weken”, tempert Maassen de verwachtingen ook wat. “Als ploegleiding zijn we benieuwd hoe het gaat met de jongens die de Tour rijden.”

“We weten nog niet precies welke renners er in de ploeg komen, omdat we niet weten of Jonas Vingegaard en Wout van Aert weer fit zullen zijn. We moeten afwachten. We willen het gewoon zo goed mogelijk doen in deze wedstrijd. Het is een race waar we goede herinneringen aan hebben.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.