Visma | Lease a Bike na hectische dag: “Jammer dat juiste beslissing zolang op zich liet wachten”
Attila Valter ging niet voluit in de finale - foto: Cor Vos
dinsdag 21 mei 2024 om 19:48

Visma | Lease a Bike na hectische dag: “Jammer dat juiste beslissing zolang op zich liet wachten”

Het was dinsdag chaos alom in Livigno, waar de zestiende etappe van de Giro d’Italia eigenlijk van start had moeten gaan. Voor de start was er veel overleg nodig om tot de beslissing te komen om de rit in te korten. “Het was een heel hectische ochtend”, blikt Marc Reef, de ploegleider van Visma | Lease a Bike, er nu op terug.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Nadat de Umbrailpas vanwege de extreme weersomstandigheden uit de route werd gehaald, was het idee van de organisatie om de renners nog wel neutraal te laten vertrekken vanuit Livigno. De renners weigerden dat echter en dus moest RCS Sport weer naar de tekentafel. “Er ontstond een hoop consternatie en het is jammer dat de juiste beslissing zolang op zich liet wachten”, is Reef van mening.

“Dat heeft de hele voorbereiding van de renners verstoord. Wat ons betreft was het de juiste oplossing om de wedstrijd op deze locatie van start te laten gaan, maar die beslissing had al veel eerder genomen kunnen worden. De koers zelf werd uiteindelijk een dag voor de klassementsrenners, waarop we vooral blij zijn dat alle vier de jongens heelhuids aan de finish zijn gekomen.”

Valter spaart krachten voor komende dagen
De vier overgebleven renners van Visma | Lease a Bike konden in de finale, op weg naar de Monte Pana, niet echt een rol van betekenis spelen. Attila Valter kwam als 21ste over de finish en was daarmee de beste renner van de ploeg in de daguitslag. “Om eerlijk te zijn, zat er nog wel iets in mijn benen. De omstandigheden waren pittig.”

“Ik had wellicht nog iets dieper kunnen gaan op het eind, maar ik zag in dat het weinig nut had omdat de kop van de koers uit beeld was. Die krachten spaar ik beter voor de komende dagen”, zit de Hongaar met zijn hoofd al bij de komende etappes.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.