Visma | Lease a Bike onthult Waalse Pijl-selectie rond kopman Tiesj Benoot
Benoot was zondag nog zeer sterk in de Amstel - foto: Cor Vos
dinsdag 16 april 2024 om 16:38

Visma | Lease a Bike onthult Waalse Pijl-selectie rond kopman Tiesj Benoot

De selectie van Visma | Lease a Bike voor de Waalse Pijl is bekend. De Nederlandse formatie hoopt met Tiesj Benoot een vuist te kunnen maken in de midweekse klassieker. De Belg – zondag nog derde in de Amstel Gold Race – zal als kopman worden uitgespeeld.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De Waalse Pijl lijkt niet helemaal op het lijf geschreven van Benoot – gezien de zeer explosieve finale op de Muur van Hoei – maar toch was de 30-jarige Belg de voorbije twee jaar wel gewoon zevende (2023) en elfde (2022) in deze wedstrijd. Daar komt nog eens bij dat Benoot al enkele weken bijzonder goed op dreef is. Afgelopen zondag spurtte hij nog voor de zege in de Amstel Gold Race, maar moest hij genoegen nemen met een derde plaats.

Benoot zal woensdag dus van start gaan in de Waalse Pijl, maar de kans bestaat dat hij zich op het laatste moment moet terugtrekken. Zijn vriendin Fien is namelijk hoogzwanger en staat op het punt van bevallen. In december 2021 werden Tiesj en Fien al ouders van dochter Roos.

Drie Nederlanders
De selectie van Visma | Lease a Bike voor de Waalse Pijl bestaat verder uit de volgende namen: Milan Vader, Loe van Belle, Tim van Dijke, Julien Vermote, Tosh Van der Sande en Johannes Staune-Mittet.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.