Vital Concept-B&B Hotels klaar op transfermarkt na aantrekken Schönberger
foto: Cor Vos
zaterdag 16 november 2019 om 10:35

Vital Concept-B&B Hotels klaar op transfermarkt na aantrekken Schönberger

Vital Concept-B&B Hotels heeft zich versterkt met Sebastian Schönberger en is daarmee klaar op de transfermarkt. De komst van de Oostenrijker is opvallend omdat hij nog een doorlopend contract had bij Neri Sottoli-Selle Italia-KTM.

Eind vorige maand werd al bekend dat Vital Concept-B&B Hotels verregaande interesse had in Schönberger en bereid was zijn doorlopende contract af te kopen. Vandaag maakte de Franse ploeg de komst van de Oostenrijkse renner definitief bekend. “Sebastian heeft een sterke wielerachtergrond en kan nog altijd veel leren als renner”, zegt teambaas Jérôme Pineau, die veel vertrouwen heeft in de instelling van de klimmer.

Schönberger reed afgelopen anderhalf jaar voor Neri Sottoli-Selle Italia-KTM, nadat hij zich halverwege 2018 bij die ploeg voegde. Bij de Italiaanse formatie reed hij vaak in dienst van Giovanni Visconti in aanloop naar de finale en bij zijn nieuwe ploeg hoopt hij diezelfde rol te kunnen vervullen voor Pierre Rolland. “Koersen aan zijn zijde is een nieuwe stap in mijn carrière. Ik kan niet wachten om aan dit avontuur te beginnen.”

Schönberger is de zesde en laatste nieuwkomer in de selectie van Vital Concept-B&B Hotels, die komend seizoen 23 renners telt. Eerder trok de ploeg al Jens Debusschere, Tom-Jelte Slagter, Frederik Backaert, Luca Mozzato en Cyril Barthe aan.

Selectie Vital Concept-B&B Hotels voor 2020
flag-be Frederik Backaert
flag-fr Cyril Barthe
flag-be Kris Boeckmans
flag-fr Maxime Cam
flag-fr Bryan Coquard
flag-fr Arnaud Courteille
flag-be Bert De Backer
flag-be Jens Debusschere
flag-fr Adrien Garel
flag-fr Cyril Gautier
flag-fr Johan Le Bon
flag-fr Jérémy Lecroq
flag-fr Julien Morice
flag-fr Justin Mottier
flag-it Luca Mozzato
flag-fr Quentin Pacher
flag-fr Kévin Reza
flag-fr Pierre Rolland
flag-at Sebastian Schönberger
flag-nl Tom-Jelte Slagter
flag-fr Jimmy Turgis
flag-be Jonas Van Genechten
flag-fr Arthur Vichot

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.