Vital Concept hoopt na mislopen Tour-wildcard op Vuelta
foto: Cor Vos
vrijdag 29 maart 2019 om 09:41

Vital Concept hoopt na mislopen Tour-wildcard op Vuelta

Vital Concept-B&B Hotels werd ook dit jaar niet uitgenodigd voor de Tour de France. De Procontinentale ploeg hoopt dit seizoen echter nog wél een grote ronde te rijden. “We richten ons nu op de Vuelta a España”, zo laat teammanager Jérôme Pineau weten aan Le Telegramme.

De Franse ploeg reed tot dusver nog geen grote ronde, maar Pineau hoopt dat daar snel verandering in komt. “We willen nu meer dan ooit deelnemen aan de Vuelta”, zo vertelt de oud-renner. “We willen starten met onze Tourselectie”, doelt hij op een team bestaande uit kopmannen Bryan Coquard, Pierre Rolland en Arthur Vichot.

Het is maar de vraag of de Franse ploeg in aanmerking komt voor één van de vier wildcards, aangezien Cofidis en Caja Rural-Seguros RGA zeker lijken van een uitnodiging. Vorig jaar gingen de overige startbewijzen naar de Spaanse ploegen Euskadi-Murias en Burgos-BH.

Stevige concurrentie 
Mocht er toch één plekje vrijkomen, dan zullen teams als Direct Energie, Arkéa-Samsic, Manzana Postobon en Israel Cycling Academy wellicht ook hengelen naar een wildcard. De Vuelta a España wordt verreden van 24 augustus tot en met 15 september.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.