Vive le vélo blijft tijdens de Tour de France in eigen land

vrijdag 17 juli 2020 om 12:51
Vive le vélo blijft tijdens de Tour de France in eigen land

foto: Cor Vos (archief)

De populaire wielertalkshow Vive le vélo zal dit jaar niet door Frankrijk trekken tijdens de Tour de France. De show zal van 29 augustus tot en met 20 september een rondreis maken door België.

De invulling van Vive le vélo blijft wel hetzelfde. Vive le vélo wordt ook dit jaar een wielertalkshow met drie gasten aan tafel en met een rondtrekkend karakter, maar dus wel dichter bij huis. In tegenstelling tot Vive la vie (een spin-off met gasten van buiten het wielrennen) zal Vive le vélo niet enkel door Vlaanderen, maar door het hele land trekken.

“Een verstandige beslissing”, aldus presentator Karl Vannieuwkerke. “We willen niet naar Frankrijk voor een afkooksel van wat de mensen gewoon zijn. We voelen nu al aan alles dat elke dag nieuwe gasten overbrengen naar 21 verschillende locaties in Frankrijk een quasi onmogelijke opdracht is. En bovendien zou het onbegonnen werk en onverantwoord zijn om met je gasten in de loop van de dag in de buurt van het Tourcircus te komen.”

“Vive le vélo blijft een talkshow over de Ronde van Frankrijk”
“Dan moet je je terecht afvragen waarom je ze naar Frankrijk zou halen. Tijdens Vive la vie hebben we al gezien dat locaties in eigen land zich eveneens perfect lenen tot het maken van een talkshow met een zomers karakter. Wielerliefhebbers hoeven zich trouwens geen zorgen te maken. Vive le vélo blijft een talkshow over de Ronde van Frankrijk.”

Enkele dagen geleden besloot de VRT al om wielercommentatoren Michel Wuyts en José De Cauwer in eigen land te houden tijdens de drieweekse rittenkoers door Frankrijk. Wuyts en De Cauwer zullen vanuit een studio de wedstrijd van commentaar voorzien. De VRT heeft nog wel reporters ter plaatse om interviews af te nemen en reportages te draaien.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.