Viviani gaat op herhaling en start seizoen weer in Australië

Door , woensdag 2 januari 2019 om 13:37

foto: Cor Vos © 2018

Elia Viviani begint zijn wielerseizoen volgende week in de Tour Down Under. De 29-jarige Italiaanse kampioen van Deceuninck-Quick-Step begon vorig jaar ook in Australië en pakte er meteen zijn eerste zege in het shirt van zijn toenmalig nieuwe werkgever. Viviani bevestigt zijn deelname tegenover La Gazzetta dello Sport.


De sprinter hoopt in 2019 hetzelfde te kunnen laten zien als het voorbije seizoen, toen hij met achttien overwinningen de zegekoning werd. “Ik hoop dat ik op hetzelfde niveau kan blijven. Ik ben niet geobsedeerd om opnieuw zo veel te winnen. Mijn doelen zijn een beetje anders. Ik zou al blij zijn met tien zeges, als dat in grotere wedstrijden het geval is. Ik heb echt het gevoel dat ik een grote klassieker kan winnen en veel zeges kan boeken de komende twee, drie of vier jaren. Ik ben Italiaans kampioen en  olympisch kampioen. Daar ben ik trots op.”

Gaviria nu concurrent
Viviani zag met Fernando Gaviria een sterke ploeggenoot verdwijnen. “Toen ik erachter kwam dat Fernando ging vertrekken, was het meteen mijn eerste gedachte dat ik er een nieuwe concurrent bij kreeg. Daarna bedacht ik me dat Quick-Step Floors had uitgelegd dat er budgetproblemen waren en dat mijn successen waarschijnlijk geholpen hadden in de besluitvorming om Fernando op te offeren. Na Peter Sagan, gaat Gaviria mijn grote concurrent zijn. Ik verwacht ook dat Marcel Kittel weer gaat meedoen aan de top, terwijl Dylan Groenewegen misschien iets onderschat is. Pascal Ackerman kan de verrassing van 2019 zijn.”

Milaan-San Remo en het WK
De Italiaan richt zijn pijlen dit seizoen andermaal op Milaan-San Remo, maar ook op het WK in Yorkshire. “La Primavera is geen obsessie, maar ik denk er wel altijd aan als ik op mijn fiets zit. Vorig jaar had ik het daar lastig, maar nu gaat het anders zijn. In februari ga ik een aantal duurtrainingen van zeven uren doen, omdat het WK ook bijna driehonderd kilometer lang is. Ik ga ook het parcours van Milaan-San Remo goed bestuderen, net als de sprints van de laatste paar edities. Op die manier hopen ik te kunnen leren hoe ik die koers het beste kan aanpakken.”

De Italiaanse sportkrant verwacht dat Viviani met zijn tricolore in de Giro d’Italia actief gaat zijn en dat hij de Tour de France opnieuw overslaat. In het najaar zou hij zich dan via de Vuelta a España moeten gaan voorbereiden op het WK.

Voorlopig programma flag-it Elia Viviani
flag-au People’s Choice Classic
flag-au Tour Down Under
flag-au Cadel Evans Great Ocean Road Race
flag-ae UAE Tour
flag-it Tirreno-Adriatico
flag-it Milaan-San Remo
flag-be Driedaagse Brugge-De Panne
flag-be Gent-Wevelgem

flag-it Giro d’Italia

flag-es Vuelta a España
flag-wc WK op de weg, Yorkshire flag-gb

Dit artikel delen:

1 Reactie

ambie 2 januari 2019 om 18:28

Benieuwd wat Porte zou kunnen indien hij nu eens een grote ronde kan uitrijden.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.