Viviani gaat voor geel: “Dat is echt een droom”
foto: Cor Vos
vrijdag 7 juni 2019 om 13:13

Viviani gaat voor geel: “Dat is echt een droom”

Elia Viviani kende een teleurstellende Giro d’Italia, maar de renner van Deceuninck-Quick-Step kijkt alweer uit naar de Tour de France. De Italiaan zal worden uitgespeeld als sprintkopman. “Ik droom van de gele trui”, zo vertelt hij aan La Gazzetta dello Sport.

Viviani moest ‘zijn’ Giro verlaten zonder ritzege, maar de 30-jarige renner geniet nog altijd het vertrouwen van zijn werkgever. Dit betekent dat hij in Frankrijk zal worden uitgespeeld als enige sprinter. “Ik zal met een nieuwe groep moeten samenwerken. Ik heb nu de beschikking over iemand als Michael Mørkøv.”

“De sprintvoorbereiding zal nu totaal anders zijn dan bijvoorbeeld met Florian Sénéchal, aangezien we in de Giro niet ons gebruikelijke niveau wisten te halen”, aldus Viviani, die verder ook nog kan rekenen op laatste man Maximiliano Richeze en (waarschijnlijk) Belgisch kampioen Yves Lampaert.

Over zijn seizoen: “Ik had er meer van verwacht”
Een ding is zeker: de Italiaan heeft de nodige ambitie. “Ik droom echt van de zege in Brussel en het geel. Het is het ideale moment om mijn seizoen weer wat glans te geven. Ik had er zeker meer van verwacht”, aldus Viviani. Eerder gaf ook concurrent Dylan Groenewegen aan te dromen van de gele trui.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.