Viviani: “Ik versla met Gaviria de beste sprinter ter wereld”
foto: Cor Vos
donderdag 28 februari 2019 om 16:20

Viviani: “Ik versla met Gaviria de beste sprinter ter wereld”

Elia Viviani moest in de tweede etappe van de UAE Tour nog zijn meerdere erkennen in Fernando Gaviria, maar vandaag waren de rollen omgedraaid. De Italiaan boekte in Khor Fakkan zijn derde zege van het seizoen. “Dit geeft voldoening”, zo liet hij afloop weten in het flashinterview.

Viviani is blij dat hij zijn oud-ploeggenoot Gaviria kon vloeren. “Fernando blijft de beste sprinter ter wereld. Hij is de moeilijkste spurter om te verslaan. Daarom is deze overwinning ook zo belangrijk”, aldus de renner van Deceuninck Quick-Step, die lovend is over zijn ploeggenoten.

Opnieuw chaotische finale
“De ploeg heeft vandaag echt geweldig werk geleverd.” En dat was ook wel nodig, want de finale was opnieuw erg hectisch. “Het was echt een chaotische slotfase. We wilden de sprint vandaag anders aanpakken. We probeerden zo weinig mogelijk energie te verspillen, en alleen maar te denken aan de overwinning.”

Viviani krijgt zaterdag nog een kans op een ritzege, als het peloton na een vlakke rit finisht in Dubai. De 30-jarige sprinter zal zich na de UAE Tour richten op Tirreno-Adriatico en Milaan-San Remo. Vooral in die laatste wedstrijd wil Viviani scoren. “San Remo is mijn eerste hoofddoel van het seizoen”, zo liet hij eerder weten.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.