Viviani is Coquard de baas tijdens het EK-afvalkoers
foto: Cor Vos (archiefbeeld)
woensdag 16 oktober 2019 om 20:12

Viviani is Coquard de baas tijdens het EK-afvalkoers

Elia Viviani is de nieuwe Europese kampioen op de afvalkoers. In de wielerhal van het Omnisport Apeldoorn was de Italiaan Bryan Coquard relatief eenvoudig de baas in de afsluitende sprint. Filip Prokopyszyn pakte het brons.

Viviani (Deceuninck-Quick Step) en Coquard (Vital Concept-B&B Hotels) rijden allebei al langere tijd op zowel de weg als de baan. Viviani was in 2016 bijvoorbeeld al eens Olympisch kampioen op het omnium en ook Coquard stond al op het podium tijdens de Spelen. Beide renners konden we vooraf dus al bij de kanshebbers rekenen voor deze afvalkoers.

Daarin waren de rollen van Jules Hesters en Roy Pieters, de enige Belg en Nederlander in het gezelschap, al vroegtijdig uitgespeeld. Titelverdediger Matthew Walls werd als drie-na-laatste uitgeschakeld, waarna Viviani en Coquard met de Pool Filip Prokopyszyn gingen uitmaken hoe de medailles werden verdeeld.

Prokopyszyn was de eerste afvaller, waarna Viviani en Coquard mochten strijden om het goud. In de sprint was Viviani, ook op de weg al de huidige Europese kampioen, oppermachtig, waardoor hij zich mocht opmaken voor de uitreiking van de wit-blauwe sterrentrui.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.