Viviani: “Milaan-San Remo is mijn eerste hoofddoel in 2019”

maandag 19 november 2018 om 19:03
Viviani: “Milaan-San Remo is mijn eerste hoofddoel in 2019”

foto: Sirotti

Elia Viviani richt zich volgend seizoen op Milaan-San Remo. De Italiaanse sprinter leefde in zijn eerste jaar bij Quick-Step Floors helemaal op en wil dat doortrekken naar 2019. “Ik beleef de beste jaren in mijn carrière”, aldus Viviani tegen Sporza.

“Elk jaar verleg ik mijn grens. Op de Olympische Spelen heb ik mijn doel bereikt”, doelt Viviani op zijn olympische titel van 2016 op het Omnium. “Nu droom ik van grote wedstrijden op de weg. In Gent-Wevelgem (tweede, red.) was ik er dichtbij, ook Milaan-San Remo staat op mijn verlanglijstje.”

‘Milaan-San Remo is een eigenaardige koers’
“San Remo is mijn eerste hoofddoel van 2019. La Primavera is misschien wel het enige monument dat ik kan winnen. Daar ga ik erg hard voor werken”, aldus de sprinter die dit seizoen achttien overwinningen boekte, waaronder de Italiaanse titel op de weg. “San Remo is een eigenaardige koers. Je kan je fantastisch voelen en toch kan het op tien kilometer van het einde plots afgelopen zijn. Dat is me dit jaar overkomen. Ik was klaar om te sprinten voor de tweede plaats. Op de Via Roma ging ik op mijn pedalen staan en plots had ik niks meer in de tank zitten. Niet abnormaal na bijna 300 kilometer.”

‘Tijd rijp voor de Tour’
Aan welke grote ronde Viviani begint, is nog niet bekend. De kopman boekte al zeges in de andere grote rondes. “Overwinningen in de Tour ontbreken nog. Enerzijds zou ik als Italiaans kampioen graag aan de start van de Giro staan. De finish ligt in mijn geboortestreek. Anderzijds is de tijd rijp voor de Tour de France. Fernando Gaviria koerst niet meer voor ons en de Tour start in Brussel. En ik rijd voor een Belgisch team”, weegt Viviani de voors en tegens af.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.