Viviani neemt zaterdag in Tacx Pro Classic afscheid van Deceuninck-Quick-Step

woensdag 9 oktober 2019 om 12:59
Viviani neemt zaterdag in Tacx Pro Classic afscheid van Deceuninck-Quick-Step

Elia Viviani - foto: Cor Vos

Elia Viviani neemt aanstaande zaterdag afscheid van Deceuninck-Quick-Step in de Tacx Pro Classic. Aanvankelijk zou de Belgische formatie met Fabio Jakobsen naar Zeeland afreizen, maar de eerstejaars prof heeft inmiddels al een punt achter zijn seizoen gezet. In plaats daarvan maakt de Europees kampioen zijn opwachting.

De 30-jarige Viviani (die vertrekt naar Cofidis) kwam twee seizoenen uit voor de ploeg van Patrick Lefevere. Daarin bezorgde hij het team 29 overwinningen. Mocht het zaterdag tot een massasprint komen, dan is op papier Dylan Groenewegen zijn voornaamste concurrent.

“We verwachten zaterdag een nerveuze wedstrijd”, legt ploegleider Tom Steels uit. “Er zijn een hoop smalle wegen die het alleen maar lastiger maken. De wind kan het verschil maken, wat betekent dat we de hele tijd attent moeten zijn. We hebben een hele sterke ploeg, met Elia als belangrijkste troef wanneer het op een sprint uitdraait. Maar we hebben ook andere gemotiveerde renners die een vrije rol krijgen in het spel met de wind.”

Selectie Deceuninck-Quick-Step voor Tacx Pro Classic (1.1)
flag-be Tim Declercq
flag-nz Samuel Gaze
flag-dk Mikkel Honoré
flag-be Iljo Keisse
flag-fr Florian Sénéchal
flag-de Jannik Steimle
flag-it Elia Viviani

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.