Viviani verkozen tot beste Italiaanse renner
foto: Sirotti (archief)
maandag 29 oktober 2018 om 17:15

Viviani verkozen tot beste Italiaanse renner

Elia Viviani is voor het eerst in zijn loopbaan uitgeroepen tot beste Italiaanse renner van het jaar. Hij ontvangt daarvoor de Giglio d’Oro, meldt SpazioCiclismo. De sprinter van Quick-Step Floors boekte in 2018 maar liefst achttien profzeges, waaronder het nationaal kampioenschap en tien koersen in de WorldTour.

Viviani stapte in de winter van 2017 op 2018 over van Sky naar de ploeg-Lefevere, waar hij volledig opbloeide. Van januari (in de Tour Down Under) tot september (in de Vuelta a España) wist hij de overwinningen aaneen te rijgen. Zo won hij vier etappes in de Giro d’Italia en drie in de Vuelta. Daarnaast sprintte hij naar de winst in de Cyclassics Hamburg.

Opvolger van Nibali
Op de erelijst van de Giglio d’Oro, de Gouden Lelie, is Viviani de opvolger van Vincenzo Nibali. De Haai van Messina heeft thuis zes Gouden Lelies staan. Daarmee is hij de tweede all time, achter Francesco Moser die negen keer de allerbeste Italiaan was.

Op 21 november wordt de prijs uitgereikt aan de 29-jarige Viviani. Dan zal Chris Froome gehuldigd worden als winnaar van de Giro. David Ballerini (Androni Giocattoli-Sidermec) is uitgeroepen tot Italiaanse revelatie van het seizoen. Die prijs ging vorig jaar naar Vincenzo Albanese.

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
29 oktober 2018 19:16
Terecht wat mij betreft.
29 oktober 2018 19:21
Het was tussen hem en een agressieve racist, dus goeie keus
29 oktober 2018 19:27
Lijkt me ook terecht. Fantastisch seizoen gedraaid. Die is echt bevrijd na zijn Sky-periode
29 oktober 2018 20:30
Ok - maar de overwinning van Nibali in Milaan-Sanremo was voor mij de mooiste Italiaanse zege van dit seizoen.
29 oktober 2018 20:37
Charmante renner, het is hem gegund. Bij Viviani moet ik altijd denken aan Strade Bianche 2015 waar een bijzondere scene ontstond toen hij zijn wiel achterna ging rennen in de Toscaanse velden (zie hier oa https://cyclingtips.com/2015/03/strade-bianche-in-photos-2/). Dit jaar was vooral het Italiaans kampioenschap een imposante overwinning voor hem, op een goed bergje twee klimmers ringeloren is grote klasse.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.