Viviani ziet kansen voor Quick-Step in San Remo: “Maar dat ligt aan Sagan”
foto: La Presse - Massimo Paolone
donderdag 22 februari 2018 om 18:22

Viviani ziet kansen voor Quick-Step in San Remo: “Maar dat ligt aan Sagan”

Ondanks het vertrek van enkele grote namen, is Quick-Step Floors uitstekend aan 2018 begonnen. Ook dit seizoen hoopt de ploeg van Patrick Lefevere te oogsten in de klassiekers, te beginnen met Milaan-San Remo. “Voor die koers zijn we voorbereid op ieder scenario, maar één man kan dat allemaal om zeep helpen”, wijst Elia Viviani naar ex-ploegmaat Peter Sagan.

De Italiaanse spurter – die al vijf seizoenszeges boekte – denkt dat de wereldkampioen de enige is die op de Poggio het verschil kan maken, vertelt hij aan Cyclingnews. “Ik denk dat Sagan elk jaar het verschil gaat maken, totdat hij Milaan-San Remo gewonnen heeft. Wij moeten ervoor zorgen dat we met hem mee kunnen, om hem vervolgens proberen te verslaan in de sprint. Hij is de enige in het moderne wielrennen die op de Poggio met één demarrage het verschil kan maken.”

Toch sluit Viviani een succes voor Quick-Step Floors niet uit. Zo gek is dat ook niet, met Philippe Gilbert, Julian Alaphilippe én Fernando Gaviria aan de start. “We hebben een heel sterke ploeg, waardoor we diverse opties hebben. We moeten afwachten wat er op de Cipressa en de Poggio gebeurt. Als het in een massasprint eindigt, dan horen we via de radio wel wat de bedoeling is. Dat weet ik nu nog niet”, antwoordt de Italiaan op de vraag of Lefevere hem, dan wel Gaviria uitspeelt in een spurt.

‘Blij dat ik ploegmaats kon belonen in Abu Dhabi’
Donderdagmiddag was Viviani bovendien de beste in de tweede rit van de Abu Dhabi Tour, door de maat te nemen van Danny van Poppel. “Ik maakte een fout door in de tweede waaier te belandden, iets wat niet normaal is voor een Quick-Step Floors-renner”, lachte hij na afloop. “Ik zag echter nog andere goede sprinters zitten en ik voelde me bovendien erg sterk. Na het verlies van gisteren was ik erg gemotiveerd om het geweldige werk van mijn ploegmaats terug te betalen.” Vooral José Álvaro Hodeg, Michael Mørkøv en lead out-man Fabio Sabatini kregen de loftrompet toegespeeld.

RIDE Magazine
28 Reacties
Sorteer op:
22 februari 2018 18:38
Met Alaphilippe, Gaviria, Gilbert en Viviani kansen zien in MSR? Revolutionair denken... Als ze verstandig rijden, is Sagan de klos. Gaviria en Viviani zijn sneller in de sprint, Gilbert heeft meer body dan Sagan (in geval van hondenweer) en Alaphilippe is de betere puncher. Ook Matthews niet uitvlakken trouwens.
22 februari 2018 18:46
Ben heel benieuwd hoe ze de klassiekers tussen Gaviria en Viviani gaan verdelen.
22 februari 2018 18:47
Sagan wordt weer eens onnodig gehyped met zijn in totaal 1 monument die hij bezit. Er zijn veel grotere kanshebbers aanwezig.
22 februari 2018 18:51
Gaviria MSR als Gilbert of Alaphilippe niet weg raken.
Viviani in de Scheldeprijs.
De rest: Gilbert kopman tot en met Amstel.
Terpstra en Stybar beschermde status.
En Alaphilippe vanaf Amstel tot Luik kopman.
Zo zou ik het doen.
22 februari 2018 18:51
Onnodig? Ik denk niet dat Quick Step er niets aan heeft als ze Sagan de rol van de topfavoriet in de schoenen kunnen schuiven.
22 februari 2018 18:52
En Kwiatkowski?
22 februari 2018 18:52
Maar als je de top eendagskoersen en wk samen neemt heeft hij er 4. En al heel veel podia daarbij. Hoeveel van zn concurrentie hebben 4 of meer van zulke top eendagskoersen gewonnen? Gilbert en dan?
22 februari 2018 18:58
Van avermaet 2 incl olympische spelen. Kwiatkowski 2. Degenkolb 2. Valverde 3. Nibali 2. Cunego 3. Dat is het wel zo'n beetje qua actieve renners.
22 februari 2018 18:58
@fabian
Sagan deed de forcing vorig jaar op de Poggio maar vooral in de afdaling maakte ie het verschil(sloeg een enorm gat), was alleen te laconiek in de sprint, legt het normaal niet af tegen Kwiat.
22 februari 2018 19:06
WK telt niet mee, is totaal niet te vergelijken met een monument. Zeker de laatste jaren.
Verder hebben van de actieve coureurs van Avermaet, Gilbert, Valverde, Degenkolb, Kristoff, Martin, Gerrans en Nibali allen al minstens 2 monumenten gewonnen.

Begrijp me niet verkeerd, Sagan is een fantastisch coureur. Zeker in races van 200 km die licht omhoog lopen aan het eind is hij bijna onverslaanbaar. Maar in monumenten is hij op basis van het verleden in ieder geval slechts een outsider.
22 februari 2018 19:06
@Schipperaar. Klopt helemaal. Maar wel na 290 km
22 februari 2018 19:12
@Fabian
Van Avermaet heeft een monument gewonnen en niet twee. Al die renners die jij op noemt op Degenkolb na zijn minstens 3 jaar ouder. Sagan een outsider noemen is bullshit hebt jij vorig jaar niet gekeken
22 februari 2018 19:20
@fabian
Ronde van Polen gemist? waar ie in de heuvels moest inhouden voor zijn kopman. Ze rijden allemaal 290 km overigens of dacht je dat Kwiat part time werkt?
MSR vind ik bepaald geen monument overigens, 300km vlak met vaak rugwind en een klimmetje eigenlijk, tis meer de naam Primavera maar haalt het niet bij Lbl waar de ellende al in Tilff na 5km druipnat begint en km's dubbel tellen.
22 februari 2018 19:27
@Fabian
Dus de beste rennee van het peletin wordt onnodig gehyped?
De rest staat echt in sagan schaduw (kwiat wel op gelijke hoogte, moscon komt eraan en gilbert qua palmares al kun je daar veel vraagtekens bij zetten...). Maar het belangrijkste, is dat iedereen voor de koers weet dat je je race op sagan moet afstemmen... dat maakt hem heel groot (en lastig om te winnen)
22 februari 2018 19:28
Wat een selectie voor MSR zeg. Gewoon vier ultieme kopmannen in één ploeg. Ik ben benieuwd wat er gebeurt als ze met vier in een groepje naar de finish rijden, wat niet een onmogelijk scenario is.
22 februari 2018 19:59
Met een buitengewone punch en een voortreffelijke afdaling maak je kans. Dit jaar is er een sprint. Met wie gaat Qs die controleren en in gang trekken?
22 februari 2018 20:16
Sagan doet het in de finale altijd zonder ploeg. Die is knecht, meesterknecht en schaduw kopman in één
22 februari 2018 20:58
Sagan onnodig gehyped ? Haha, lol. Succes kan je meestal meten aan het aantal jaloerse zure reacties. 3x wereldkampioen op rij. Diep respect zeg ik. De Messi van het wielrennen.
22 februari 2018 21:19
@illu, Kwiatkowski op gelijke hoogte van Sagan?? Komaan
22 februari 2018 21:21
@ Etika, als de jaloerse zure reacties de graadmeter zijn dan kunnen de boeken nu wel toe, Gilbert en Van Avermaet verdelen de klassiekers de komende vijf jaar verder onder elkaar.
22 februari 2018 21:39
"De loftrompet toegespeeld krijgen". Die is nieuw voor me, maar klinkt goed.
22 februari 2018 21:49
Ik zie Viviani wel wegdeemsteren op de Poggio. Geen houden aan.
22 februari 2018 22:04
@Etika,

Sagan mag nog niet de schoenen poetsen van Cancellara en de veters strikken van Tom Boonen qua succes.

Een van de beste sprinters van een generatie: ja
Messi van het wielrennen: kom op zeg
22 februari 2018 23:12
Hoezo telt wk niet mee? Daar is het vanwege team nog veel lastiger om te winnen dan zn concurrentie. Bovendien is wk sowieso al buiten categorie.
Of ben je misschien een categorie aan het verzinnen die toevallig bijna alle wedstrijden die sagan gewonnen heeft uitsluit? In dat geval: in kleine Belgische koersen van tien jaar terug scoort Stefan van Dijk veel beter dan sagan!
22 februari 2018 23:40
Als Sagan gaat beuken op de Poggio wint er geen rassprinter zegt Viviani hier en daar heeft hij gewoon gelijk in.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.