Vlaamse wielerbond stelt mondmaskers verplicht

maandag 13 juli 2020 om 09:07
Vlaamse wielerbond stelt mondmaskers verplicht

foto: Cor Vos

De drukbezochte aankomstzone tijdens de kermiskoers van Vlierzele afgelopen vrijdag houdt de gemoederen bezig, nu het coronavirus nog altijd niet onschadelijk is gemaakt. Cycling Vlaanderen scherpt haar maatregelen aan.

Lang niet iedereen droeg een mondmasker in Vlierzele, zag ook woordvoerder Pascal De Weerd. Aan Het Laatste Nieuws vertelt hij: “We hadden een in- en uitgang voorzien en tientallen pancartes opgehangen met de vraag om een mondmasker te dragen. De boodschap verscheen ook voortdurend op een groot scherm en werd door onze speaker tot vervelens toe herhaald. Tevergeefs. Mensen negeerden massaal onze vraag of gingen over tot eindeloze discussies.”

Cycling Vlaanderen updatete niet veel later haar protocol en heeft het dragen van mondmaskers verplicht gesteld ter hoogte van de inschrijving, de start en de aankomst. Op de webpagina van de bond staat: ‘En dit voor renners (uiteraard niet op de fiets), begeleiders, ouders en andere personen in de buurt. De gezondheid van onze renners boven alles! Samen tegen het coronavirus, omdat we ook in de volgende maanden nog willen koersen!’

Zo ver dat er fikse boetes worden uitgedeeld wil Cycling Vlaanderen niet gaan, zegt Massimo Van Lancker van de Vlaamse bond. “Het moet uiteraard nog een beetje plezant blijven. Ons eerste en belangrijkste doel is sensibiliseren. En dat lijkt wel te lukken, want zaterdag in Langemark droeg alvast 90% van de mensen een mondmasker. Het besef moet vooral doordringen dat, wie dit verzoek hardnekkig negeert, er mee voor zal zorgen dat er straks helemaal geen koers meer is.”


Lees ook: Wat extra zelfdiscipline van het wielerpubliek zal geen overbodige luxe zijn

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.