Vlad Van Mechelen pakt WK-brons in Wollongong: “Podium was echt mijn doel”
foto: Cor Vos
vrijdag 23 september 2022 om 11:12

Vlad Van Mechelen pakt WK-brons in Wollongong: “Podium was echt mijn doel”

Vlad Van Mechelen heeft afgelopen nacht op het WK wielrennen 2022 voor de vierde Belgische medaille gezorgd. De junior sprintte in Wollongong naar de bronzen medaille, achter de ontsnapte Emil Herzog en Antonio Morgado. “Ik heb hier bewust nooit grootspraak gedaan, maar podium was echt wel mijn doel”, zei hij na afloop tegen Sporza.

“Het was niet normaal hoe hard er gekoerst werd vandaag, we hebben 130 kilometer met de gas vol open gekoerst”, blikte Van Mechelen terug op de juniorenkoers. “De twee voor mij waren ook de topfavorieten en ik ben enorm blij dat ik mag aansluiten als derde. Ik ben ontzettend tevreden.”

Achter de Duitse wereldkampioen Herzog en de Portugese nummer twee Morgado wist Van Mechelen er nog een stevige spurt uit te persen. “Mijn sprint zag er wellicht niet meer zo onwaarschijnlijk uit op de beelden, maar hij was wel nog redelijk goed in vergelijking met wat de rest in de benen had”, kan hij lachen. Volgend jaar maakt hij de overstap naar de opleidingsploeg van Team DSM. “Ik hoop meteen mee te doen voor de prijzen. Podium was echt wel mijn doel. Ik ging met niets anders tevreden zijn.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.