Vlasov kon Roglic niet helpen op lastig moment: “Wilde nog naar hem toe rijden, maar dat lukte niet”
foto: Cor Vos
zondag 9 juni 2024 om 20:03

Vlasov kon Roglic niet helpen op lastig moment: “Wilde nog naar hem toe rijden, maar dat lukte niet”

Aleksander Vlasov moest toekijken hoe zijn kopman Primoz Roglic het lastig had in de slotrit van het Critérium du Dauphiné. “Ik wilde nog naar hem toerijden om te helpen”, gaf de klimmer van BORA-hansgrohe na afloop van de wedstrijd aan.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Vlasov kijkt terug op een zware slotdag. “In het begin voelde ik me goed, maar op de slotbeklimming had ik het erg lastig. En hij (Roglic red.) ook, maar gelukkig hebben we de gele trui kunnen redden. Dus klus geklaard.”

De superknecht van Roglic moest twee posities in het algemeen klassement prijs geven na de achtste etappe, maar vindt het belangrijker dat zijn kopman de rittenkoers heeft gewonnen. “Het maakt me niet veel uit dat ik gepasseerd ben. Het is verreweg het belangrijkste dat we de koers hebben gewonnen.”

“Het was best stressvol”, geeft Vlasov toe. “Het was echt nipt. Ik wilde nog naar hem toe rijden om te helpen, maar dat lukte niet. Het was een moeilijk moment, maar we hebben het overleefd”, sluit de 28-jarige klimmer van BORA-hansgrohe af.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.