Vlasov wenst ploegmaat Lipowitz succes in Giro: “Hij heeft laten zien dat hij supersterk is”
Florian Lipowitz - foto: Cor Vos
maandag 29 april 2024 om 10:02

Vlasov wenst ploegmaat Lipowitz succes in Giro: “Hij heeft laten zien dat hij supersterk is”

Het lukte BORA-hansgrohe op de slotdag van de Ronde van Romandië niet meer om Carlos Ródriguez uit het geel te rijden. De Duitse ploeg eindigde met Aleksandr Vlasov en Florian Lipowitz zodoende als tweede en derde in de Zwitserse rittenkoers. Beiden waren tevreden met hun prestaties.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Ik ben heel blij met dit resultaat”, zegt Lipowitz, die zaterdag verrassend tweede werd in de koninginnenrit, op de ploegsite. “Voorafgaand aan de wedstrijd had ik nooit gedacht dat ik in staat zou zijn om vooraan mee te doen. Ik kwam hier met gemengde gevoelens, want ik had nog niet veel gekoerst en kwam direct van een hoogtestage. Ik wist niet hoe mijn vorm zou zijn. Dat ik in staat was om vooraan mee te koersen, geeft me veel vertrouwen.”

Vlasov spreekt van een goede week voor BORA-hansgrohe. “Het was zaterdag ook een heel goede prestatie in de koninginnenrit. Voor mij was het een mooie wedstrijd en ik ben blij met mijn vorm. Lipo heeft laten zien dat hij heel sterk is. Ik wens hem succes in zijn eerste Giro d’Italia”, aldus de 28-jarige renner, die zelf even wat rust neemt. Daarna zal hij toewerken naar de Tour de France.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.