Ben Hermans volgt zichzelf op in Ronde van Oostenrijk

vrijdag 12 juli 2019 om 14:10
Ben Hermans volgt zichzelf op in Ronde van Oostenrijk

foto: Cor Vos

Ben Hermans heeft nog maar eens de Ronde van Oostenrijk gewonnen. De Belg van Israel Cycling Academy wist niet te winnen op de gevreesde Kitzbüheler Horn, maar hij deed genoeg om de eindzege veilig te stellen. De ritzege ging naar de talentvolle klimmer Aleksandr Vlasov.

Het beloofde een razendspannend einde te worden van de Ronde van Oostenrijk, aangezien het verschil tussen leider Ben Hermans en voornaamste uitdager Ben O’Connor slechts acht seconden bedroeg. En laat de slotetappe nu finishen op de flanken van de gevreesde Kitzbüheler Horn, een van de zwaarste beklimmingen van Europa!

Enkele vluchters bereikten als eerste de voet van de Kitzbüheler Horn, maar de Poolse klimmer Marek Rutkiewicz werd als laatste avonturier al vrij snel ingerekend. Het peloton werd al vrij snel uit elkaar geslagen op deze ruim zeven kilometer lange klim, met een gemiddeld stijgingspercentage van maar liefst 12,3%.

Zoidl strandt in zicht van de haven 
De eerste serieuze aanval kwam op naam van Rubén Fernández. De Spaanse klimmer van Movistar waaide vanzelf weer terug. Vervolgens was het de beurt aan CCC-renner en thuisrijder Riccardo Zoidl. De eindwinnaar van 2013 wist wel langzaam weg te fladderen van de concurrentie, al werd het fladderen steeds meer zigzaggen.

Hierdoor wisten enkele achtervolgers steeds dichter te komen, wat het sein was voor Aleksandr Vlasov om een ultieme versnelling te plaatsen. De beloftevolle Russische klimmer ging op en over Zoidl, op weg naar een prestigieuze ritzege op de Kitzbüheler Horn. Vlasov verwees Patrick Schelling en Amanuel Gebreigzabhier naar de dichtste ereplaatsen.

Hermans volgt zichzelf op
Leider Hermans finishte niet bij de eerste vijf, maar de Belg wist wel zijn titel te prolongeren. Voor de 33-jarige renner uit Hasselt is het een flinke opsteker, nadat hij lange tijd uit de roulatie was vanwege een knieblessure. Hermans werd recent ook al achtste in de Ronde van Slovenië

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.