Vliegen niet op tijd aan de finish: “Last van mijn knie”
Vliegen op archiefbeeld - foto: Cor Vos
maandag 5 juli 2021 om 10:47

Vliegen niet op tijd aan de finish: “Last van mijn knie”

Loïc Vliegen slaagde er in de negende etappe van de Tour de France niet in om op tijd de finish in Tignes te bereiken. In de zware Alpenrit had de Belgische renner van Intermarché-Wanty-Gobert last van zijn knie en passeerde pas vier minuten na het verstrijken van de tijdslimiet de streep.

“Ik had last van mijn knie na mijn val op de eerste dag, dus de extreme omstandigheden vandaag maakten het nog moeilijker”, liet Vliegen na afloop van de etappe via zijn ploeg weten. “Ik bracht de dag alleen door op dit moeilijke parcours, was gedwongen om een andere houding aan te nemen op de fiets vanwege de pijn, en daarbij kwam nog een pijnlijke rug. Ik heb alles gedaan wat ik kon om op tijd bij de finish te zijn, maar helaas eindigt de Tour voor mij vroegtijdig.”

De 27-jarige renner gaat nu eerst herstellen om zich daarna op nieuwe doelen te richten. Hilaire Van der Schueren, zijn ploegleider, leeft met hem mee. “Ik ben natuurlijk triest voor Loïc Vliegen, die ondanks zijn kniepijn bewonderenswaardig heeft gestreden en die net als iedereen te lijden had onder het weer. Hem kennende, zal hij sterker terugkomen.” Vliegen is de eerste uitvaller bij Intermarché-Wanty-Gobert in de Tour.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.