Vluchter Gomes wint in mistig Portugal, Veloso verliest trui
foto: Cor Vos
donderdag 8 augustus 2019 om 18:59

Vluchter Gomes wint in mistig Portugal, Veloso verliest trui

De zevende etappe van de Volta a Portugal heeft voor de nodige verschuivingen gezorgd in het algemeen klassement. Gustavo César Veloso (W52-FC Porto) verloor namelijk de leiderstrui aan concurrent Joni Brandão. De ritzege ging naar vroege vluchter Luis Gomes.

De zesde etappe naar Bragança leek een rustig overgangsritje te worden, en in zekere zin was dat ook het geval. Zo boekte de Spaanse vluchter Héctor Sáez zijn eerste profzege in het noordelijke dorpje, maar zagen we ook leider Gustavo César hard onderuit gaan in de spekgladde finale. De Spanjaard behield dankzij de drie kilometer-regel zijn leiderstrui, maar de 39-jarige César Veloso – tweevoudig eindwinnaar – hoopte vooral geen last te hebben van zijn crash.

De zevende etappe finishte namelijk op een hoogte van 1515 meter, waardoor het een etappe was voor de klimmers. De aanloop was al pittig met onder meer de Bolideira (18,9 km aan 2,6%) en de Torneiros (4,6 km aan 8,3%), maar de beslissing moest vallen op de slotklim naar het plaatsje Montalegre (9,2 km aan 5,9%). Met Luis Gomes werd de winnaar een vroege vluchter. De Portugees bleek in zeer mistige omstandigheden over de snelste sprint te beschikken.

Het was vooral uitkijken naar de strijd tussen de klassementsrenners. De ervaren César beschikte voor de etappe nog over de beste papieren, maar het was Joni Brandão die van iedereen wist weg te rijden. De kopman van Efapel pakte uiteindelijk een halve minuut op César, waardoor hij de nieuwe leider is in de Volta a Portugal. Brandão heeft één seconde voorsprong op een andere renner van W52-FC Porto: João Rodrigues.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.