Voetbalclub Anderlecht klopt aan bij Lefevere en Vandenhaute

dinsdag 14 januari 2020 om 15:32
Voetbalclub Anderlecht klopt aan bij Lefevere en Vandenhaute

Patrick Lefevere foto: Cor Vos (archief)

We kennen Patrick Lefevere en Wouter Vandenhaute vooral uit het wielrennen, maar beide mannen gaan volgens Sporza ook een rol vertolken bij voetbalclub Anderlecht. Lefevere zou deel gaan uitmaken van de Raad van Bestuur, terwijl Vandenhaute aan de slag gaat als extern adviseur.

De 65-jarige Lefevere – teammanager bij Deceuninck-Quick-Step – weet zelf nog van niks. “Ik heb officieel nog geen bevestiging gekregen vanuit Anderlecht. Ik vermoed dat iemand gelekt heeft, zoals het vaak gaat in dit soort zaken. Ik heb vorige week wel gebeld met Vandenhaute, hij vroeg of ik interesse had”, zo erkent Lefevere in gesprek met Het Nieuwsblad.

Lefevere geeft aan een goede relatie te hebben met Vandenhaute, de grote man achter Flanders Classics. En de ex-renner heeft in het verleden ook samengewerkt met de huidige voorzitter van Anderlecht, Marc Coucke, aangezien de zakenman met zijn sportvoedingsbedrijf Etixx jarenlang de voornaamste geldschieter was van de wielerploeg van Lefevere.

Vandenhaute: “Ik was aangenaam verrast”
“Met Marc is het contact goed gebleven nadat hij vertrok als sponsor”, aldus Lefevere, die verrast is door de huidige gang van zaken. “In een raad van bestuur moet je officieel voorgedragen en aanvaard worden, maar ik heb officieel nog niks gehoord. Dat zal dan vandaag gebeurd zijn.” Naast Lefevere treedt ook Philippe Close, de burgemeester van Brussel, toe tot de raad.

De komst van media- en sportmagnaat Vandenhaute is opvallend, aangezien hij twee jaar geleden nog de grote concurrent was van Coucke in de strijd om de overname van Anderlecht. “Ik was aangenaam verrast door de toenadering van Marc. Hij was tijdens de gesprekken zelfkritisch en maakte een eerlijke analyse van de club en zijn werk”, zo citeert Sporza.

Dit artikel delen:

1 Reactie

Loser nr. 2 14 januari 2020 om 20:41

Hoe zielig zeg. Wat heeft die man daar te zoeken? Veel geld waarschijnlijk.
Hopelijk gaat dit niet ten koste van de Quickstep ploeg.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.