Voigt: “Ik voelde met net Merckx”
dinsdag 15 juli 2008 om 15:03

Voigt: “Ik voelde met net Merckx”

De Duitser Jens Voigt reed maandag tijdens de zware bergetappe van Pau naar Hautacam een heel groot stuk op kop van het peloton. Hij was van grote waarde voor zijn team, want zelfs topfavorieten Alejandro Valverde en Damiano Cunego moesten lossen toen hij op kop reed, en dat allemaal voor Frank Schleck, de man die de gele trui op één seconde misliep.

“Tussen de Tourmalet en de Hautacam was het aan mij om het tempo op te voeren en het ging geweldig. Telkens als ik achterom keek, zag ik dat er minder renners achter me aan reden. Op een gegeven moment voelde ik me een soort Eddy Merckx. Die deed ook altijd iedereen zoveel pijn,” aldus Voigt met een brede glimlach.

Toen Frank Schleck hoorde dat hij de gele trui op één schamele seconde had gemist, was hij in tranen. Maar Voigt ziet er toch iets positiefs in. “Voor hem persoonlijk is dat een drama. Zo vaak ligt dat shirt niet op je te wachten. Maar misschien moeten we als team erg blij zijn dat we nog geen verantwoordelijkheden hoeven te dragen. De ploegen die de voorbije week het geel hadden, zijn nergens meer. Valverde voorop.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.