Voigt met gebroken kaak in Duitse WK-selectie
woensdag 29 juli 2009 om 15:17

Voigt met gebroken kaak in Duitse WK-selectie

De Duitse wielerbond BDR heeft de voorselectie voor het WK in Mendrisio op haar site bekend gemaakt. De Duitse wielrenners weten dus al vroeg of ze nog in de race zijn voor een plaats in de wedstrijd van 27 september. Opvallende aanwezige is Jens Voigt, die in de Tour een flinke blessure opliep.

Na zijn val in de 16e rit van de Tour de France op 21 juli werd er bij Jens Voigt onder meer een gebroken jukbeen en een hersenschudding geconstateerd. Nu hij in een Berlijns ziekenhuis nog eens onderzocht is, blijkt de Duitser daarnaast ook zijn kaak te hebben gebroken.

Toch kreeg de 37-jarige aanvaller al snel te horen dat hij nog een jaar bij Saxo Bank mag rijden, en nu dus ook dat hij nog steeds in de race is voor een ticket naar Mendrisio. “Jens wordt bijna traditioneel geselecteerd,” aldus vice-bondsvoorzitter Sprenger tegenover persagentschap SID. “Hij heeft nog niet bevestigd, maar moet zich natuurlijk eerst richten op zijn herstel.”

Naast Voigt staan ook de namen van Raborenners Grischa Niermann en Paul Martens, plus Simon Geschke van Skil-Shimano op de lijst die maar liefst 18 namen bevat. Zie hier de complete lijst.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.