Voigt: “Wil graag opnieuw de Tour rijden”
woensdag 4 november 2009 om 21:20

Voigt: “Wil graag opnieuw de Tour rijden”

Jens Voigt heeft er na zijn val in de Ronde van Frankrijk een lange periode van revalideren opzitten. De ouderdomsdeken bij Saxo blikt bij Cyclingnews terug op het afgelopen seizoen en toont zich ook ambitieus voor 2010. “Ik wil volgend jaar opnieuw meedoen aan de Tour.”

Voigt stond na de Tour zes weken geblesseerd aan de kant. “Alle sporters weten dat je gek wordt als je in het midden van het seizoen een gedwongen rustperiode moet inlassen. Maar als ik de omstandigheden van mijn val bekijk, kon ik niet anders dan gelukkig zijn. Het kon nog veel erger geweest zijn. Ik ben al lang blij dat ik er geen blijvende verwondingen heb aan overgehouden.”

De 38-jarige Duitser behaalde afgelopen seizoen twee overwinningen: een ritoverwinning én het eindklassement in het Critérium International, voor de vijfde keer al. “Dat was een geweldig moment. Alleen de Franse legende Raymond Poulidor heeft me dit voorgedaan. Maar ik wil nóg beter doen: volgend jaar ga ik voor een zesde eindzege! Maar mijn grootste doel is om in topvorm aan de start te verschijnen van de Tour. Ik wil niet dat die val van dit jaar het laatste hoofdstuk is van mijn Tourverhaal.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.