Vol voor de sprint: Jayco AlUla en BORA-hansgrohe onthullen selecties Gent-Wevelgem
foto: Cor Vos
zaterdag 25 maart 2023 om 14:42

Vol voor de sprint: Jayco AlUla en BORA-hansgrohe onthullen selecties Gent-Wevelgem

Jayco AlUla en BORA-hansgrohe zullen in Gent-Wevelgem ongetwijfeld aansturen op een massasprint. De Australische ploeg staat zondag namelijk met Dylan Groenewegen aan de start, terwijl het Duitse team Sam Bennett én Jordi Meeus in de rangen heeft. Sprintaantrekker Danny van Poppel zit ook in de selectie van BORA-hansgrohe.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Groenewegen wist dit seizoen een rit te winnen in de Saudi Tour en UAE Tour, maar daarna was hij niet meer aan het feest. In de Classic Brugge-De Panne eindigde hij afgelopen woensdag – na een loodzware wedstrijd – als dertiende. In Gent-Wevelgem krijgt hij het gezelschap van zijn landgenoot Elmar Reinders, Campbell Stewart, Luke Durbridge, Luka Mezgec, Zdenek Stybar en Kelland O’Brien.

BORA-hansgrohe brengt dus twee sprinters aan het vertrek, Bennett en Meeus. Beiden startten ook in de Classic Brugge-De Panne, maar wisten daar de finish niet te halen. Zondag krijgen ze de steun van onder meer Van Poppel, Ryan Mullen en Shane Archbold. Nils Politt, dertiende in de E3 Saxo Classic, en Marco Haller zouden mogelijk ook voor het offensief kunnen kiezen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.