Volgende valpartij in Ronde van het Baskenland dwingt Mikel Landa tot opgave
foto: Cor Vos
vrijdag 5 april 2024 om 15:45

Volgende valpartij in Ronde van het Baskenland dwingt Mikel Landa tot opgave

Update De Ronde van het Baskenland wordt getekend door de vele valpartijen in de rittenkoers. Gisteren zagen we al grote kopstukken de ronde verlaten na een hevige crash. Ook vandaag zit het ongeluk in een klein hoekje. Mikel Landa raakte betrokken bij een valpartij in het peloton en is afgestapt.

In de aanloop naar de eerste klim van de dag ging het mis voor de Spanjaard van Soudal-Quick Step. Samen met ploegmaat Gil Gelders ging de klimmer onderuit, waardoor het ongeluk van de Belgische formatie in het Baskenland blijft aanhouden. Gisteren verloor de ploeg ook al kopman Remco Evenepoel. Zo houdt de ploeg slechts vier man over.

Naast Landa en Gelders hebben ook Pelayo Sánchez (Movistar) en Gonzalo Serrano (Movistar) de koers verlaten. De Spaanse ploegmaten raakt betrokken bij dezelfde valpartij. Er is nog niets bekend over de verwondingen van de slachtoffers van de valpartij. Wel was te zien hoe Landa in zijn thuisregio op de brandcard werd getild. De Bask is afgevoerd naar het ziekenhuis.

Update 17.15 uur

Na tests in het ziekenhuis is bekend geworden dat Mikel Landa zijn sleutelbeen heeft gebroken. De Bask is dus de zoveelste renner in de ziekenboeg van het wielerpeloton. Na de grote schade van gisteren is de Bask de zoveelste renner die een periode van revalidatie tegemoet kan zien.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.