Vollering was even in paniek: “Het was tricky, maar we hebben het goed gedaan”
foto: Cor Vos
maandag 17 juni 2024 om 18:26

Vollering was even in paniek: “Het was tricky, maar we hebben het goed gedaan”

Demi Vollering wist in de derde etappe van de Ronde van Zwitserland haar leiderstrui te behouden, al zag het er onderweg toch even penibel uit. Vollering en haar ploeggenoten van SD Worx-Protime werden namelijk onder druk gezet door een sterke kopgroep, met daarin Neve Bradbury en Amanda Spratt.

De twee Australische vrouwen stonden voor aanvang van de derde etappe nog vrij kort in het klassement en waren zo een gevaar voor Vollering. Die laatste maakte zich op een bepaald moment toch wel zorgen. “Ja, eigenlijk was ik wel een beetje in paniek”, vertelde ze na afloop aan Cycling Pro Net. “Het was een sterke kopgroep. We waren zelf niet mee en dat was wel jammer.”

“We hadden zelf ook graag vooraan willen zitten, maar mijn teamgenotes hebben de rit vervolgens gecontroleerd. Dat hebben ze erg goed gedaan”, is Vollering complimenteus richting haar ploegmaats. “Het is jammer dat we zelf niet in the mix zaten, maar we kunnen al bij al wel spreken van een goede dag. We hebben het goed gedaan, ook al was het nog even tricky.”

Vollering moest niet alleen rekening houden met de koplopers, ze was tevens op haar hoede voor Lidl-Trek. “Ze probeerden onderweg een beetje te gokken, denk ik. Dat bleek alleen niet de goede tactiek. We hielden de situatie onder controle. Voor het klassement was dit uiteindelijk een goede dag. Ik sta er nog steeds goed voor.”

Slecht gevoel voor de start
De 27-jarige Nederlandse maakte in de finale een sterke indruk, maar voelde zich voor de etappe helemaal niet zo goed. “Ik had wat hoofdpijn. Ik voelde me niet zo lekker, maar dat verdween gelukkig toen ik op de fiets stapte. Ik werd gedurende de dag steeds beter. Misschien kwam het wel door de tijdrit van zondag, waarin ik heel diep ging.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.