Volta Limburg Classic komt met vrouwenwedstrijd
De Limburgse heuvels rond Eijsden - foto: Marcel Koch (archief)
woensdag 19 oktober 2016 om 15:59

Volta Limburg Classic komt met vrouwenwedstrijd

In navolging van de Amstel Gold Race komt ook de Volta Limburg Classic met een vrouweneditie. Dat bevestigt de organisatie aan L1. Op zaterdag 1 april 2017 worden de wedstrijden voor mannen én vrouwen gereden in het Limburgse land.

“We waren er al een aantal jaren mee bezig. Het stond op de planning, maar we hadden de tijd niet in ons programma”, legt organisator Roy Packbier uit. Het is er nu toch van gekomen. “Om 12.30 uur starten de dames. Zij zullen een kleinere ronde rijden rondom Eijsden en Sint Geertruid. Rond 15.00 uur, twee uur voor de finish van de mannen, zullen zij finishen in de Diepstraat in Eijsden.”

Onlangs werd bekend dat ook de Amstel Gold Race met een vrouwenkoers komt, maar dit gaat ten koste van de Boels Hills Classic. Met de Volta Limburg Classic is er weer een optie bij gekomen op de vrouwenkalender. “De vrouwenwedstrijd van de Amstel Gold Race heeft een internationaal niveau. De Volta Limburg Classic richt zich op het niveau net daaronder. Het is een landelijke wedstrijd”, zegt Packbier. “De toppers zullen starten in de Amstel Gold Race en de, met alle respect, wat mindere rensters zullen starten in de Volta Limburg Classic. Zo zijn alle dames tevreden”, zegt Packbier.

RIDE Magazine
16 Reacties
Sorteer op:
19 oktober 2016 16:38
Cascade effect - het gaat de goede kant op met het dames wielrennen zo! Nu nog wat vaker op TV. @ NOS, Sporza, Europsort.
(Het is eigenlijk ook wel triest hoe weinig zendtijd Sporza en NOS aan dames sporten geven als overheids omroepen terwijl het wel 50% van de bevolking is, Idem Voetbal - terwijl bij andere sporten dit automatisch gaat: Tennis, Hockey, atletiek etc.)
19 oktober 2016 16:55
Edit redactie: Bedankt, we hebben het er aan toegevoegd.
19 oktober 2016 17:01
@KnightBiker De 3e klasse van het voetbal wordt toch ook niet uitgezonden? Het gaat om het niveau en niet om het geslacht. Het dameswielrennen en -voetbal is gewoon niet om aan te gluren.
19 oktober 2016 17:14
goed nieuws, nu nog een Eneco Tour voor de vrouwen!
19 oktober 2016 17:15
@ Il Cavalerie
Dat is niet iedereen met je eens, bovendien zijn wedstrijden van een lager niveau soms leuker dan de profs die het weer op een gelijkspelletje laten aankomen bijvoorbeeld.
2e argument, als er niet in geïnvesteerd wordt gaat het ook niet beter worden. Persoonlijk vind ik voetbal in het geheel niet leuk: stuk gemaakt door het grote geld.
19 oktober 2016 17:19
@ KnightBiker
Zo is het maar net , goed gesproken.
19 oktober 2016 17:30
Quote:
“De vrouwenwedstrijd van de Amstel Gold Race heeft een internationaal niveau. De Volta Limburg Classic richt zich op het niveau net daaronder. Het is een landelijke wedstrijd”


Niveau net eronder? Dit is een nationale wedstrijd voor clubrensters tussen dat niveau en WWT zitten er nog 2 :p

De rooftocht op races op het clubniveau is wel erg groot geweest de afgelopen jaren door de geforceerde blik op de WWT dus dit is wel een broodnodige aanvulling op de clubkalender.


En eens met Knightbiker sport gaat mij meer om entertainment dan om niveau.
19 oktober 2016 18:20
@knightbiker
nu alleen nog een zender vinden die dit verliesgevend uit gaat zenden..
19 oktober 2016 19:02
Hopelijk komt er ook een wedstrijd voor dames van nog 3 niveaus lager. Kan ik puck moonen ook een keer live zien
19 oktober 2016 19:45
Met een naam als Packbier kan je toch wel hengelen naar een postje bij de Amstel...
Blijkbaar zijn de laatste edities aan mij voorbijgegaan, want pas na enige research had ik door dat het hier de Hel van het Mergelland betreft, een zoveel beklijvender naam. Volgend jaar dan maar La Classique du Nord GDF Suez ipv Parijs-Roubaix?
Wel goed dat er een vrouweneditie bijkomt.
19 oktober 2016 19:50
@Skedel
Sporza en NOS hoeven niet echt winst te maken (Overheid) en kunnen in de marge van een mannen wedstrijd echt aandacht geven aan de vrouwen. Bij het Veldrijden bij Sporza gaat dat al vrij aardig. (soms is het niveau bij de dames cyclocrossers fantastisch en soms ook niet om aan te zien maar in het geheel gaat dat goed)
19 oktober 2016 21:36
Het is het topniveau bij de dames. Daarom al een reden om uit te zenden. Nederland heeft vermoedelijk de beste rensters van de wereld, nog een reden. Ook zijn er steeds meer vrouwen die op een racefiets stappen. Nog een reden.
Spanning in een wedstrijd heeft minder met niveau te maken. Waar wachten de tv omroepen op?????
19 oktober 2016 22:41
Dus we moeten de 6e klasse B van het tafeltennis ook maar uit gaan zenden omdat het daar altijd zo spannend is? Vrouwenwielrennen kan qua spanning, niveau en kijkers niet opboksen tegen de mannen en is daarom minder op TV.
20 oktober 2016 09:57
@Il Cavaliere jouw voorkeur is duidelijk....
20 oktober 2016 12:47
Er zijn zoveel programma's op tv die niet aantezien zijn.
Dames wielrennen ziet er dan nog best goed uit op tv. Cyclocross van de dames is spannende en daarom leuker dan dat van de heren.
Dus prima initiatief .
20 oktober 2016 12:55
Anders dan bij een hoop andere sporten wielrennen vrouwen heus niet zichtbaar verrotter dan de mannen hoor.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.