Volta Limburg-winnaar Patrick Müller (23) neemt afscheid
foto: Cor Vos
zondag 14 juli 2019 om 10:27

Volta Limburg-winnaar Patrick Müller (23) neemt afscheid

Patrick Müller won begin april nog de Volta Limburg Classic, maar de 23-jarige Zwitser stopt aan het einde van het seizoen. De renner van Vital Concept-B&B Hotels heeft al jaren last van pijn in zijn linkerbeen. “De pijn komt op tijdens het sporten. Ik heb dit jaar gekozen voor een operatie, maar het heeft niet geholpen.”

“Ik wil jullie laten weten dat 2019 mijn laatste jaar is als beroepswielrenner”, aldus Müller. “Ik heb al sinds mijn tijd als junior last van pijn in mijn linkerbeen. Ik ben de voorbije lente geopereerd aan een beenslagader, maar sindsdien is de situatie niet verbeterd. Het is dan ook geen optie om door te gaan als profwielrenner.”

De Zwitser zal zich nu gaan richten op zijn studie economie en rechten. “Ik ben enorm gemotiveerd om aan nieuwe projecten te beginnen, maar ik hoop ook betrokken te blijven bij de wielersport. Het zal altijd mijn passie blijven. Ik wil iedereen bedanken voor de hulp en inspiratie”, zo besluit hij.

Volta Limburg Classic
Müller begon zijn profcarrière in 2018 bij het Franse Vital Concept. In zijn eerste jaar als prof reed hij nog voornamelijk in dienst, maar dit seizoen wist hij op knappe wijze de Volta Limburg Classic te winnen, zijn eerste zege op het hoogste niveau. Verder eindigde hij als vierde in de Ronde van de Sarthe.

Patrick Müller wint na een millimetersprint de Volta Limburg Classic – foto: Cor Vos

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.