Voltreffer: Mathieu van der Poel beukt fotograaf omver in volle inspanning
foto: Cor Vos
maandag 6 februari 2023 om 07:15

Voltreffer: Mathieu van der Poel beukt fotograaf omver in volle inspanning

Een opvallend beeld tijdens het WK veldrijden 2023. In een spektakelstuk om van te smullen, is Mathieu van der Poel van een valpartij behouden. De kersverse wereldkampioen kwam tijdens de koers hard in botsing met een Duitse fotograaf, waarna hij dat in niet misverstaande woorden liet blijken. Bekijk hieronder de beelden.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Saillant detail: uitgerekend het WK in Hoogerheide werd voorzien van twee meter ruimte tussen het publiek en het parcours. In deze veiligheidszone mochten wel de fotografen staan en dat had uit kunnen draaien op een catastrofe voor Nederland.

Ondanks de klap – die plaatsvond net na de tweede brug, in de bocht voor de lange klim langs het bos – reed Van der Poel uiteindelijk naar zijn vijfde wereldtitel veldrijden. In een sprint met twee versloeg hij zijn eeuwige rivaal Wout van Aert.RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.