Voorbeschouwing: Etappe 10 Ronde van Spanje
dinsdag 9 september 2008 om 07:53

Voorbeschouwing: Etappe 10 Ronde van Spanje

Morgen staat er in de Ronde van Spanje een relatief makkelijke etappe op het programma. De renners rijden dan van Sabiñánigo naar Zaragoza over ruim 150 kilometer. De renners verlaten nu de Pyreneeën en gaan op weg naar het Noord-Westen van Spanje, naar Asturië.

Zaragoza is een van de bekendste finishplaatsen van de Ronde van Spanje. Zaragoza was al 47 keer eerder finishplaats in de Vuelta, de laatste keer was vorig jaar toen Erik Zabel de massasprint won.

Parcours

Het parcours voor deze etappe is vrij makkelijk. Het enige obstakel voor de renners is een berg van de tweede categorie, maar die ligt echter al na 23 kilometer op het programma zodat hij bijna geen waarde heeft. Na die berg van de tweede categorie is het alleen nog maar dalen tot aan Zaragoza.

Iets dat nog heel belangrijk zou kunnen zijn in deze etappe is de wind. Als die er goed voor staat zou het kunnen zijn dat het peloton kan breken en er in waaiers moet worden gereden. Als de renners dan in Zaragoza komen zal het zoals bijna altijd uitlopen op een massasprint.

Onze favorieten

**** Oscar Freire
*** Tom Boonen, Daniele Bennati
** Koldo Fernandez, Greg van Avermaet, Erik Zabel
* Danilo Napolitano, Sebastian Hinault, Juan Jose Haedo, Heinrich Haussler

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.