Voorbeschouwing: Etappe 11 Ronde van Spanje
dinsdag 9 september 2008 om 20:20

Voorbeschouwing: Etappe 11 Ronde van Spanje

Morgen staat in de Ronde van Spanje weer een vlakke etappe op het programma. De renners rijden over 178 kilometer van Calahorra naar Burgos, waar de eindstreep is getrokken. De renners kwamen al vaker aan in Burgos, de laatste keer was twee jaar geleden toen won de huidige leider Egoi Martinez.

Parcours

De etappe van morgen staat in de boeken als een overgangsetappe. De renners zullen het morgen niet echt gemakkelijk hebben, in het begin van de etappe is het vooral veel op en af gaan. In het midden wordt het weer wat makkelijker, waarna op 40 kilometer van de streep de enige bergprijs ligt. De renners moet dan over een klimmetje van de derde categorie, wat kort maar zeer steil is.

Als de renners boven zijn op dat klimmetje wordt het niet gelijk dalen voor de renners, ze rijden dan eerst op een soort van plateau. De laatste 25 kilometer zullen echter in dalende lijn, zodat sprinters die gelost zijn op het korte klimmetje weer kunnen terugkeren.

Favorieten

De favorieten zullen weer onder de sprinters gezocht moeten worden, daarbij zijn Tom Boonen en Oscar Freire toch wel de favorieten. Freire zal toch zijn etappe zege willen halen en daar heeft hij waarschijnlijk niet veel etappe’s meer voor als hij vrijdag afstapt.

Vandaag ging de etappe naar een outsider, morgen zullen de outsiders dan ook weer kans gaan maken op een overwinning. Daarbij zullen mannen als Koldo Fernandez, Lloyd Mondory en Nicolas Roche ook hun etappe willen winnen.

**** Oscar Freire
*** Tom Boonen, Koldo Fernandez
** Greg van Avermaet, Sebastian Hinault, Lloyd Mondory
* Nicolas Roche, Juan Jose Haedo, Erik Zabel, Danilo Napolitano

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.