Voorjaarskoers Gent-Staden geschrapt in 2021
foto: Cor Vos (archief)
maandag 7 december 2020 om 14:31

Voorjaarskoers Gent-Staden geschrapt in 2021

Wielerflits Kort In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder meer over de voorjaarskoers Gent-Staden.

Geen Gent-Staden komend voorjaar

De 73ste uitgave van Gent-Staden gaat in het voorjaar van 2021 niet door. De coronacrisis dwingt de organisatie ertoe om een streep te zetten door de koers. “De ‘natuurlijke’ vijand voor deze voorjaarsklassieker was doorheen de jaren mogelijke sneeuwval, maar een andere nooit geziene natuurlijke vijand dwarsboomt nu de organisatie”, klinkt het.

Veel sponsoren verkeren in zwaar weer en ook de hoeveelheid aan corona-protocollen maken het organiseren moeilijk. “Dit vergt van de organisatie een bijkomende financiële en organisatorische inspanning, die de organisatie niet haalbaar ziet”, aldus het bestuur achter Gent-Staden. In 2022 wil de koers terugkeren met jeugdwedstrijden en een elitewedstrijd, traditioneel op de zondag van Kuurne-Brussel-Kuurne.

Afgelopen seizoen kon Gent-Staden nog wel doorgaan, toen was het voormalig prof Enzo Wouters die met de overwinning naar huis ging.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.