Voorjaarskopmannen Jumbo-Visma via trainingskamp naar klassiekers

dinsdag 12 maart 2019 om 11:43

foto: Cor Vos

Wout van Aert, Taco van der Hoorn en Danny van Poppel zijn geen van allen door Jumbo-Visma opgenomen in de selecties voor Parijs-Nice en Tirreno-Adriatico. “Ze volgen een alternatieve route richting de Vlaamse klassiekers”, zegt ploegleider Merijn Zeeman vandaag in Het Laatste Nieuws.


Van Aert, Van der Hoorn en Van Poppel kiezen voor een trainingskamp in Spanje om zich voor te bereiden op de grote Vlaamse voorjaarskoersen. Normaliter had ook Timo Roosen vandaag naar  Spanje moeten vliegen, maar ondervindt nog altijd hinder van een knieblessure. Mogelijk sluit hij later deze week aan.

“Hoger niveau na trainingsblok”
“We hebben in het verleden gemerkt dat sommige renners vermoeid uit die rittenkoersen durven komen, zeker als het slecht weer is, zoals nu in Parijs-Nice”, vouwt Zeeman het plan uit de doeken. “Wij denken dat ze straks een hoger niveau gaan halen na een stevig trainingsblok.”

Met deze alternatieve route is succes niet gegarandeerd: “Het is de eerste keer dat we zoiets doen met onze renners. Maar nee, dit is geen experiment. Wij volgen ons buikgevoel en onze ervaring. Met trainingen kan je dezelfde intensiteit halen als met koersen, maar je kan de invulling beter programmeren.”

Milaan-San Remo is een goede prikkel
Voor Van Aert en co. wordt de eerstvolgende koers Milaan-San Remo. “Je zou kunnen zeggen dat we daarin met een groep vrijbuiters starten, maar dat is niet helemaal waar aangezien Milaan-Sanremo een heel gecontroleerde koers is”, blikt Zeeman alvast vooruit op La Primavera. “Wout moet proberen de Poggio te overleven en dan kan hij proberen te sprinten voor een ereplaats. Danny was vorig jaar net niet mee op de Poggio, dus we moeten eerst zien wat dat dit jaar geeft.”

Een topprestatie wordt echter niet direct verwacht in Milaan-San Remo. “We moeten geen onrealistische dingen vragen van onze jongens”, vervolgt Zeeman. “De Vlaamse koersen liggen hen beter en die wedstrijden zijn hun hoofddoel. Milaan-Sanremo is een goede prikkel voor wat volgt: ze kunnen op deze manier al een beetje wennen aan de afstand. Voor de rest geven we hen de kans om ervaring op te doen.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.