Voormalig Girobaas Acquarone sluit terugkeer in wielersport niet uit

vrijdag 6 december 2019 om 16:37
Voormalig Girobaas Acquarone sluit terugkeer in wielersport niet uit

foto: Cor Vos

Michele Acquarone, de voormalige Girodirecteur, sluit niet uit dat hij ooit terugkeert in de wielersport. De Italiaan werd zes jaar geleden uit zijn functie ontheven aangezien hij werd verdacht van het verduisteren van vijftien miljoen euro, maar in september werd hij vrijgesproken van fraude.

“Ik werd eruit getrapt als een dief en mensen dachten dat ik er ook bij betrokken was. Dat deed pijn. Maar nu weet iedereen dat ik onschuldig was en dat maakt me gelukkig en trots”, vertelt Acquarone nu aan Cyclingnews. “Het is een geweldig gevoel als een rechter in de rechtbank zegt dat je onschuldig bent.”

De Italiaan werd eind 2013 ontslagen door RCS Sport, nadat hij verdacht werd van het verduisteren van vijftien miljoen euro. Na vele onderzoeken en verhoren werd hij in september vrijgesproken van financiële malversaties.

foto: Cor Vos

Acquarone hield altijd vol dat het geld zonder zijn toestemming over een langere periode contant werd opgenomen. Volgens de voormalig Girobaas was het boekkantoor van RCS Media Group verantwoordelijk voor het controleren van de kasstroom. Hij werd vervangen door Mauro Vegni, die nog altijd de scepter zwaait als organisator.

Terugkeer
Acquarone vond uiteindelijk een job bij een kunstveilingbedrijf in Milaan en is nu werkzaam in de software-industrie. Hij volgt de wielersport nog altijd en ziet nog steeds de wezenlijke problemen. Hij sluit niet uit dat hij op een dag terugkeert in de sport. “Het zou leuk zijn om ooit terug te keren in de wielersport, maar het is geen probleem als dat niet gebeurt. Ik heb geleerd om gelukkig te zijn met wat ik heb.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.