Voormalig Katusha-renner Alexey Tsatevich (34) overleden
foto: Cor Vos
dinsdag 9 april 2024 om 11:08

Voormalig Katusha-renner Alexey Tsatevich (34) overleden

Alexey Tsatevich is op 34-jarige leeftijd overleden. De Rus, die het grootste deel van zijn carrière voor Katusha reed, was prof van 2012 tot en met 2017. De doodsoorzaak is niet bekend.

Tsatevich werd in 2012 prof bij Katusha, nadat hij een jaar voor de opleidingsploeg had gereden. In zijn tweede jaar bij de WorldTour-formatie won hij de semiklassieker Le Samyn en een rit in de Settimana Ciclistica Lombarda by Bergamasca (UCI 2.1). Daarna zou hij nog één zegevieren, in de slotrit van de Ronde van Catalonië van 2016. De Rus klopte in Barcelona niemand minder dan Primoz Roglic (die toen bezig was aan zijn eerste seizoen bij LottoNL-Jumbo) in een sprint-à-deux.

Ondanks een zege op WorldTour-niveau, mocht Tsatevich na 2016 niet blijven bij Katusha. Hij deed een stapje terug naar het ProContinentale Gazprom-RusVelo. Ook daar was na één seizoen echter geen plaats meer voor hem, waardoor hij eind 2017 besloot zijn fiets aan de wilgen te hangen. Nadien was Tsatevich als ijshockeyer actief op amateurniveau.

Tsatevich klopt Roglic in de slotrit van de Ronde van Catalonië 2016 – foto: Cor Vos

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.