Voormalig Sky-arts Freeman bekent bestelling testosteronpleisters
foto: Cor Vos
dinsdag 29 oktober 2019 om 15:46

Voormalig Sky-arts Freeman bekent bestelling testosteronpleisters

Richard Freeman – de voormalige dokter van Team Sky – heeft vandaag voor het medisch tribunaal van Manchester bekend dat hij in mei 2011 testosteronpleisters heeft besteld voor de ploeg en British Cycling. Eerder liet Freeman nog weten dat het om een verkeerd bezorgd pakketje ging.

Het onderzoek naar de medische handel en wandel van de omstreden Freeman zou op 6 februari in Manchester beginnen, maar de zaak werd voor lange tijd uitgesteld wegens de afwezigheid van Freeman, die lange tijd kampte met een depressie. De zaak ging vandaag eindelijk weer verder met een eerste zitting.

Mary O’Rourke – de advocate van Freeman – vertelde tijdens de zitting dat haar cliënt veel leugens heeft verteld in de zaak, maar dat hij nu klaar is om de waarheid te vertellen. Freeman laat in een verklaring weten dat hij wel degelijk de bestelling heeft geplaatst en aangenomen, maar dat de testosteronpleisters niet bedoeld waren voor atleten.

Freeman zou de pleisters hebben besteld voor een staflid van British Cycling. Het tribunaal zal zich nu buigen over de oude en nieuwe verklaringen van het kamp-Freeman. Het laatste verhoor zal normaal gesproken plaatsvinden op vrijdag 20 december.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.