Voormalig Sky-arts Freeman beschuldigd van nieuwe dopingovertredingen
Ter illustratie - foto: Cor Vos
vrijdag 12 februari 2021 om 20:40

Voormalig Sky-arts Freeman beschuldigd van nieuwe dopingovertredingen

Richard Freeman, de voormalige dokter van Team Sky en British Cycling, wordt door het Britse antidopingagentschap UKAD beschuldigd van twee nieuwe overtredingen van de dopingregels. De medicus had al een aanklacht van de General Medical Council, de Britse Orde der Artsen, tegen zich lopen voor het bestellen van testosteron om renners mee te behandelen.

Volgens de BBC wordt Freeman door het UKAD beschuldigd van ‘het bezitten van een verboden middelen’ en ‘het manipuleren of een poging tot het manipuleren van dopingcontrole’. Op dit moment loopt er een onderzoek. Naar verluidt spreekt de Brit de beschuldigingen deels tegen en heeft hij om een hoorzitting gevraagd. Hem hangt nu een vierjarige schorsing boven het hoofd.

De General Medical Council beschuldigde Freeman al van het bestellen van testogel om zo de prestaties van atleten te bevorderen. Ook zou hij hebben gelogen om de bestelling te verdoezelen en een onderzoek van het UKAD hebben misleid. De Brit werkte tussen 2009 en 2015 bij Team Sky en British Cycling en was al in meerdere controverses het middelpunt.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.