Voormalig wielersponsor en zakenman Remi De Moor (87) overleden
Remi De Moor (rechts) tijdens de Zesdaagse van Gent 1999 - foto: Cor Vos
donderdag 23 maart 2023 om 09:29

Voormalig wielersponsor en zakenman Remi De Moor (87) overleden

De bekende zakenman en wielersponsor Remi De Moor is op 87-jarige leeftijd overleden. De Moor was als sponsor enkele decennia een van de meest opvallende figuren in het Vlaamse wielerpeloton.

De Moor vergaarde als medeoprichter van Vosschemie zijn fortuin in de polyesterindustrie, maar zijn hart lag bij de koers. Als (co)sponsor van tal van wielerploegen investeerde De Moor, onder de naam RDM, veel geld in de wielersport. Hij functioneerde tevens een tijdje als ploegleider.

De Moor werkte in zijn lange carrière samen met onder meer pistiers Etienne De Wilde en Matthew Gilmore, met de neven Geert en Wim Omloop, veldrijder Paul Herygers en met de Deense wegwielrenners Jakob Piil, Bo Hamburger en Michael Blaudzun. Ook was hij de voorzitter van de Vlaamse fanclub van Fabian Cancellara.

De meeste wielerfans zullen De Moor vooral kennen vanwege zijn rol in Welcome to my world, een documentaire uit 1999 over de wereld van de kermiskoersen en de rol van de uitgesproken en excentrieke Paul ‘Polle’ De Baeremaeker als ploegleider.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.