Voorstellen Androni Giocattoli en Nippo-Vini Fantini voor Giro-wildcard afgewezen
Foto: Sirotti
zaterdag 11 februari 2017 om 15:05

Voorstellen Androni Giocattoli en Nippo-Vini Fantini voor Giro-wildcard afgewezen

Androni Giocattoli en Nippo-Vini Fantini hebben er alles aangedaan om toch nog een wildcard te krijgen voor de Giro d’Italia. Van een plan met een gemixt team tot een verzoek aan de andere wildcardploegen om elk één renner minder op te stellen. Geen enkel idee blijkt echter realistisch. Dat zegt Renato Di Rocco, voorzitter van de Italiaanse bond, vandaag in een persverklaring.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
“We hebben alle mogelijke oplossingen bestudeerd, maar elk voorstel is afgewezen”, aldus Di Rocco. “Al die plannen zijn namelijk tegen de regels van de WorldTour.”

In een laatste poging om toch een wildcard te krijgen, plaatste Nippo-Vini Fantini deze week een grafiek in de Gazzetta dello Sport die liet zien dat het aantal Italiaanse ploegen in de Giro d’Italia de laatste jaren sterk is afgenomen: van dertien in 2001 naar twee dit jaar.

Di Rocci reageert in het persbericht ook op die cijfers. “Ik wil de mensen eraan herinneren dat ons land nog steeds een grote invloed heeft in het profwielrennen. Ik gebruik twee statistieken om dat aan te tonen. Er zijn 61 Italiaanse renners in het WorldTour-peloton, met een lagere gemiddelde leeftijd dan andere landen. Bovendien kregen vorig jaar renners van 42 verschillende landen een licentie in Italië, wat bewijst dat wij nog steeds een centrale rol hebben in de sport.”

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
11 februari 2017 15:39
De Spaanse en Italiaanse teams zijn langzaam aan het verdwijnen, al krabbelt het spaanse wielrennen wel weer een beetje op.
11 februari 2017 16:55
Waarom die verschillende broeken van de renners eigenlijk?

On-Topic: Was sowieso een moeilijk verhaal aan het worden, 210 renners in het Giropeloton, wie wil dat nou..
11 februari 2017 19:37
De broeken zijn wel hetzelfde alleen de kleur van twee is anders. Of het is toch voor een gedeelte ander materiaal, bijvoorbeeld iets meer lucht doorlatend op het blauwe gedeelte.
12 februari 2017 17:34
Geld zal wel de doorslag geven, vandaar de voorkeur voor Gazprom. Op basis van recente sportieve prestaties scoort Androni beter, maar dat gaat hen niet meer helpen. Wellicht maken ze nog een kans in de Vuelta

Om te reageren moet je ingelogd zijn.