Hersenschudding dwingt Jordi Meeus tot opgave in Tour Down Under
foto: Cor Vos
woensdag 18 januari 2023 om 09:08

Hersenschudding dwingt Jordi Meeus tot opgave in Tour Down Under

Update Jordi Meeus hoopte vandaag in de eerste rit-in-lijn van de Tour Down Under een gooi te doen naar de overwinning, maar kende een rit om zeer snel te vergeten. De rappe man van BORA-hansgrohe ging op weg naar Tanunda maar liefst twee keer tegen de vlakte.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Meeus kwam al vrij vroeg in de etappe een eerste keer ten val en vervolgens ging het in de eindsprint opnieuw mis. De sprinter raakte in de laatste kilometer het achterwiel van zijn voorganger, kon geen kant meer op en kwakte op hoge snelheid tegen het asfalt. Het is nu maar de vraag of de 24-jarige Belg zijn weg kan vervolgen in de Tour Down Under.

“We trokken in de etappe volledig de kaart van Jordi”, blikt ploegleider Christian Pömer op de website van BORA-hansgrohe terug op een hectische dag. “Dat ging lange tijd goed, maar jammer genoeg kwam Jordi in het begin van de rit al eens ten val. De gevolgen van deze val waren nog te overzien, maar in de slotfase was er een nieuwe valpartij.”

“We hopen dat hij, ondanks zijn blessures, zijn weg kan vervolgen. Onze dokter heeft hier echter het laatste woord over. Woensdag krijgen we normaal gesproken opnieuw een sprintersrit, maar we moeten eerst afwachten wat de medische diagnose van Jordi is. Daar baseren we onze plannen op.”


Update 12.55 uur

BORA-hansgrohe kan in de donderdagetappe van de Tour Down Under niet meer rekenen op de sprintkwaliteiten van Jordi Meeus. De Belg heeft geen ernstige blessures overgehouden aan zijn valpartijen, maar heeft wel last van een hersenschudding. “Hij zal morgen dan ook niet starten in de tweede etappe”, geeft zijn ploeg aan via social media.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.