Vorig jaar ritwinnaar, dit jaar geen Tour voor Dylan Teuns: “Zij denken dat ik niet in vorm ben”

vrijdag 21 augustus 2020 om 14:42
Vorig jaar ritwinnaar, dit jaar geen Tour voor Dylan Teuns: “Zij denken dat ik niet in vorm ben”

foto: Cor Vos (archief)

Dylan Teuns is zwaar ontgoocheld dat hij dit jaar niet opgenomen is in de Tour de France-selectie van Bahrain McLaren. De ritwinnaar van vorig jaar op La Planche des Belles Filles wordt thuisgelaten. “Ik zal niet zeggen dat het een complete verrassing is, maar ik had er toch geen rekening mee gehouden”, vertelt hij tegen Sporza.

“Ik was eigenlijk goed, maar in de Dauphiné kreeg ik rugproblemen”, legt Teuns uit. “Daardoor dachten ze in de ploeg dat ik niet klaar was voor de Tour. Ik heb mij nadien laten behandelen en voel me nu weer prima. Ik heb vorig jaar een rit gewonnen, wat moet ik nog meer bewijzen om erbij te zijn? Zij denken dat ik niet in vorm ben, terwijl dat echt niet waar is!”

Door deze beslissing van de ploegleiding lijkt Teuns het dit jaar te moeten doen zonder grote ronde. “Ik kan er nu niets meer aan veranderen, ik moet verder. Het is uitgesloten dat ik de Giro of de Vuelta rijd, ik richt me volledig op de klassiekers. Wellicht zal ik me daarop voorbereiden in de Tirreno”, zegt hij.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.