Vorobyev snelt naar tijdritzege in Sarthe
foto: Sirotti (archief)
woensdag 6 april 2016 om 16:35

Vorobyev snelt naar tijdritzege in Sarthe

De korte individuele tijdrit in het Circuit Cycliste Sarthe-Pays de la Loire is gewonnen door Anton Vorobyev. De 25-jarige Rus van Katusha was in de 6,8 kilometer lange race tegen de klok sneller dan Jérôme Coppel en Matthias Brändle. Marc Fournier behoudt de leiderstrui.

Snelle tijd Vorobyev
Oud werelduurrecord-houder Brändle zette al vroeg een eerste scherpe tijd neer. Het duurde dan ook een hele poos voordat Vorobyev de Oostenrijker uit de hot seat had verdreven. Kort na de Rus rolde specialist Patrick Gretsch over de streep, maar de Duitser kwam niet aan de tijd van de Katusha-tijdrijder. Het was wat later verrassend Thomas Voeckler die de derde tijd realiseerde. Coppel kwam vervolgens dicht in de buurt van Vorobyev, maar de Frans kampioen tijdrijden moest een seconde prijsgeven. Niemand zou meer in de buurt komen van de tijd van de Rus, al was er wel een knappe vijfde plek weggelegd voor leider Fournier.

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
6 april 2016 17:56
Ha Voeckler, oude gek.
6 april 2016 17:59
Die Fournier heeft echt talent, het was duidelijk geen toevalstreffer als hij ook in deze rit top vijf rijdt. Gemotiveerd tot op het bot, natuurlijk.
6 april 2016 18:54
de tijdritten dit jaar zijn wel super spannend zeg.vorige week al 3 binnen de seconde en nu weer zo close
6 april 2016 23:49
Van FDJ mogen we vanaf dit jaar iedereen wel opschrijven in tijdritjes zo langzamerhand.
7 april 2016 03:51
Wat een beest die Fournier, Ben heel benieuwd naar wat de toekomst hem gaat brengen

Om te reageren moet je ingelogd zijn.